Nieuwe website Thuiswinkel.org: U Digital over contentstrategie

Categorie
Gepubliceerd op: 19 mei 2021
Bijgewerkt op: 16 november 2021
Geschreven door
Interview U Digital 800X400

Het is je mogelijk opgevallen dat de website van Thuiswinkel.org een compleet nieuwe, frisse look heeft. Zo ook de content, die nu anders gestructureerd is dan voorheen. Er is nu een onderscheid tussen de consumentenkant en de webshopkant en artikelen zijn makkelijker (terug) te vinden door onder andere een betere link- en menustructuur. Voor deze optimalisaties hadden we hulp van onze partner U Digital. Eric Waterschoot (Online Strateeg) en Laurien Slaats (Digital Marketeer & Content Marketeer) van U Digital delen hun visie over het proces en over contentoptimalisatie in het algemeen.

U Digital heeft meegeholpen met de online contentstrategie om Thuiswinkel.org nog beter neer te zetten en het overdragen van kennis aan de bezoekers nog makkelijker te maken. U Digital is een full service online marketingbureau gevestigd in Eindhoven. Eric Waterschoot is er werkzaam als Online Strateeg. Hij deelt graag zijn kennis en ervaring en helpt klanten met het behalen van hun online doelen.

Eric: “Thuiswinkel.org creëert heel waardevolle en interessante content en het is onze taak om dit op een goede manier te structureren, zowel de linkstructuur als de menustructuur. Maar ook om dit te optimaliseren zodat de berichten niet met elkaar gaan concurreren en dat alles makkelijk vindbaar is voor de gebruiker. Ook hebben we gekeken hoe we op een duurzame manier met content kunnen omgaan door oude content te verbeteren en weer actueel te maken."

De content van Thuiswinkel.org is verrijkt met onder andere video’s, podcasts en infographics. Dit sluit aan op de behoefte van de bezoekers en zorgt voor een prettige en waardevolle ervaring. Het werkt daarbij ook nog eens goed voor SEO omdat engagement steeds belangrijker wordt voor Google.

Laurien Slaats heeft ervaring als marketing- en communicatieadviseur en kwam terecht bij U Digital via het opleidingsprogramma YOP. Haar hands-on ervaring en kennis zet ze dagelijks in om bedrijven online verder te helpen.

Laurien: “Een groot onderdeel van een goede SEO-score voor jouw website is de mate waarin Google jouw website beoordeelt of “rankt”. Hoe relevanter en betrouwbaarder de informatie die jij biedt, hoe sneller Google je beloont met een hogere plaats in de zoekresultaten. Google bekijkt je website op basis van drie criteria:

  1. Bereikbaarheid: de mate waarin Google de website kan indexeren en of alles logisch is ingedeeld.
  2. Engagement: de interactie van de bezoeker op de pagina.
  3. Content: de mate waarin deze aansluit op de zoekopdracht van de bezoeker door het gebruik van de juiste woorden.

Vanuit mijn ervaring merk ik dat bedrijven het moeilijk vinden waar te beginnen als ze optimalisaties willen doorvoeren in SEO. Daarom kijken wij altijd waar quick wins liggen voor de klant. Heb je bepaalde (blog)pagina’s die al veel verkeer genereren? Ga dan kijken wat je daar nog meer uit kunt halen door deze content uit te breiden.

Dit kun je doen door bijvoorbeeld een zoekwoordonderzoek uit te voeren. Denk hierbij na over de intentie van je doelgroep en bezoekers, maar ook over jouw eigen doelen. Lezers die jouw website bezoeken, doen dat niet voor niets. Er is een grote kans dat ze ook interesse hebben in jouw andere blogs over aanverwante zaken, maar hoe weet de bezoeker dat deze er zijn als jij het niet vertelt? Voeg hiervoor relevante links naar andere pagina’s toe of breid je bestaande blog uit.“


Heb je een online vraagstuk of kun je hulp gebruiken met jouw digitale strategie? Neem in dat geval contact op met onze partner U Digital.

Onderwerpen

Heb jij vragen over
contentstrategieën?

Neem dan contact op met U Digital. 

Eric Waterschoot
Silhouette Profielfoto Man

Deel dit nieuwsartikel

Recente artikelen over dit onderwerp