Dit zijn de highlights van de Final Sprint

Categorie
Gepubliceerd op: 30 juni 2023
Bijgewerkt op: 30 juni 2023
Geschreven door
Collage 800 X 400

De ShoppingTomorrow - Final Sprint vandaag bracht een mooie opkomst van ruim 400 experts in de Rijtuigenloods in Amersfoort. Het evenement bood de gelegenheid voor de professionals om samen te komen met hun expertgroepen en zich te laten inspireren door vier boeiende keynotesprekers. Naast het delen van kennis en inzichten was er ook ruimte voor waardevol netwerken tijdens de gezamenlijke netwerklunch. Het succes van deze dag weerspiegelde de enthousiaste betrokkenheid van de experts. Dit event werd mede mogelijk gemaakt door PIM powered by KPN.

Nieuwste cijfers van het GfK Consumentenonderzoek 2023

Tijdens de Final Sprint heeft Randy Streng, Research Manager Marketing & Consumer Intelligence bij GfK, ons meegenomen in de nieuwste cijfers van het GfK Consumentenonderzoek 2023. Dit onderzoek is vandaag gepubliceerd en hierin heeft hij de thema’s duurzaam winkelen, retouren, verpakkingen, tweedehands shoppen en online shoppen over vijf jaar uitgelicht. Middels een interactieve presentatie, waarbij het publiek antwoorden moest geven, heeft hij toelichting gegeven. Wil je meer weten over de resultaten?

Lees hier het persbericht en download hier het onderzoek

Innovatie en gemak bij Picnic

Daniel Gebler, CTO van Picnic, opende zijn presentatie met de focus op eenvoudig en plezierig winkelen. Picnic is 's werelds snelst groeiende online supermarkt, gericht op gezinnen. Ze bieden gemak en co-creatie aan klanten, met services zoals retourneren bij de bezorger en gepersonaliseerde winkelervaringen. Picnic is bijna altijd op tijd bij de bezorging en houdt rekening met klantfactoren. Ze waarborgen veiligheid met rijgedragtracking en hebben een geautomatiseerd distributiecentrum. Gebler deelde belangrijke lessen:

1. Dream big, act small, 
2. mission first, data as support, 
3. data science first, ai second, 
4. launch first, scale second, 
5. great products come from small teams.

Hoe verander je gedrag in een oude gewoonte?

Bert Groen, oprichter van ZO Schoon, was de derde keynotespreker en presenteerde hun winnende concept waarmee ze de DS Smith Sustainability Shopping Award hebben gewonnen. Hij benadrukte de noodzaak om gedrag te veranderen van schoonmaken naar schoonhouden, waarbij ZO Schoon geconcentreerde schoonmaakproducten aanbiedt die verspilling en schade aan de planeet verminderen. Na drie jaar online succes, breiden ze uit naar fysieke winkels en werken ze samen met bekende bedrijven en media om hun duurzame missie verder te verspreiden.

Signify: Verlichting als duurzame winkelinnovatie

Gerben van der Lugt, Global Business Leader Indoor Navigation bij Signify, besprak tijdens zijn presentatie de rol van verlichting in autonoom en frictieloos winkelen. Signify benadrukt duurzaamheid en biedt oplossingen voor diverse sectoren, waaronder retail. Ze integreren IoT en duurzaamheid in hun verlichtingsinfrastructuur, waarbij ze sensoren in armaturen gebruiken om gegevens te verzamelen en de winkelomgeving te optimaliseren. Ze benadrukken de circulaire economie door het gebruik van bio-based en gerecyclede materialen en 3D-printing. Daarnaast introduceert Signify Visible Light Communication (VLC) voor locatiegebaseerde diensten in de winkel, waardoor het vinden van producten gemakkelijker wordt via het zichtbare lichtspectrum voor telefoons en scanners. Dit is voor het menselijk oog niet zichtbaar en biedt nieuwe mogelijkheden voor klanten, medewerkers en data-analyse.

ShoppingTomorrow-boek voor vervangen door magazine

In oktober worden de nieuwe bluepaper gepubliceerd en daarbij hebben we gekozen om te stoppen met het boek en deze te vervangen door een magazine. Het magazine biedt een beknopte weergave van de bluepaper om lezers nieuwsgierig te maken en hen te triggeren de volledige bluepaper te downloaden. Dit magazine zal zowel in gedrukte vorm als digitaal beschikbaar zijn, en het zal worden uitgereikt tijdens Shopping Today. Door deze verschuiving van het traditionele boek naar het magazine krijgen de bluepapers meer vrijheid, aangezien ze niet langer beperkt worden door de fysieke beperkingen van een boek. Dit betekent meer ruimte en kleur om de inhoud tot leven te brengen en de lezers een inspirerende ervaring te bieden.

Daarnaast wordt er ook extra aandacht besteed aan duurzaamheid, waarbij de onderzoeksvraag wordt gekoppeld aan duurzaamheidsaspecten. Elke alinea draagt bij aan één groter geheel, namelijk de greenpaper. Deze greenpaper zal inzicht bieden in de onderzoeksvraag en de bevindingen op een milieuvriendelijke en duurzame manier presenteren, waardoor lezers worden aangemoedigd om bewuster om te gaan met de uitdagingen op het gebied van duurzaamheid.

Onderwerpen

Deel dit nieuwsartikel

Recente artikelen over dit onderwerp