Even voorstellen: Business Partner Resident Media Advies

Categorie
Gepubliceerd op: 15 maart 2021
Bijgewerkt op: 23 maart 2021
Business Partner Resident 800 X 400

Patrick Veldhuis en Rutger Mackenbach zijn de oprichters van Resident Media Advies en hebben beiden hun sporen in de media verdiend. Veldhuis heeft ruim 25 jaar ervaring binnen de media, onder meer als oprichter van mediabureau Stroom. Mackenbach heeft jarenlang als strategy director aan bureauzijde gewerkt bij de digitale transitie van bureaus en adverteerders.

Met adviesbureau Resident helpen ze bedrijven die (massa)media inzetten in hun communicatie: “Wij geloven dat naast online media, ook offline media goed zelf in huis is aan te sturen. Resident helpt webwinkels hiermee op weg. Dit doen we door het geven van trainingen, door bedrijven in huis te ondersteunen bij hun mediastrategie, -planning en -executie, door interim capaciteit te leveren en door adverteerders te helpen met het inhousen van (een deel van) het mediaproces. Daarmee kunnen webwinkels hun partners nog beter aansturen of zelfstandig hun media inzet bepalen en uitvoeren.”

Wat is jullie motto?

Wij zijn het laatste bureau waarmee je samenwerkt op het gebied van massamedia. Door klanten te leren zelf de media inzet te bedenken en uit te voeren zijn ze onafhankelijk en krijgen ze meer grip op communicatie.  

Waarom zijn jullie business partner geworden van Thuiswinkel.org?

Het DNA van de leden van Thuiswinkel.org en dat van ons sluiten goed op elkaar aan. Webwinkels zijn gewend om veel zelf te doen, zijn altijd op zoek naar nieuwe kanalen om te groeien en nemen geen genoegen met de status quo. Door business partner te worden van Thuiswinkel.org hopen we webwinkels te helpen groeien met behulp van media. 

Wat is op dit moment jullie grootste uitdaging? En hoe pakken jullie deze uitdaging aan?

Onze grootste uitdaging is bedrijven duidelijk maken dat massamedia inzetten niet ingewikkeld is. Veel bedrijven doen zelf hun digitale campagnes (Facebook, SEA, etc.), maar zodra het over massamedia gaat zoals TV, radio en out of home vinden ze het ingewikkeld. Door onze kennis te delen maken we ze duidelijk dat de inzet van massamedia heel erg vergelijkbaar is met online media, en dat dit dus ook prima zelf uit te voeren is.

Welke 3 tips (adviezen) hebben jullie voor onze leden?

Het merk is voor veel bedrijven één van hun meest onderscheidende bedrijfsmiddelen. Het is dan ook logisch om de regie over communicatie en media in huis te houden of halen.
Realiseer je dat het aankoopproces van consumenten grillig is. Hoewel de digitale touchpoints goed in kaart zijn te brengen, is dat maar een deel van de werkelijkheid. Bedenk dan ook altijd goed wie je doelgroep is en waarom hij of zij een bepaald merk overweegt of koopt. Google heeft daar een goed onderzoek naar gedaan.

Zoals we hierboven al aangaven is ook de inzet van massamedia prima zelf uit te voeren.  Ook is massamedia niet zo duur als gedacht. CPM prijzen liggen vaak lager dan online kanalen. 

Wat is jullie online visitekaartje, waar zijn jullie het meest trots op? 

We krijgen altijd veel energie van klanten die aangeven met behulp van onze kennis zelfstandig hun media inzet te hebben verbeterd. Elke keer als we dat horen zijn we behoorlijk trots op ons werk. 

Hoe laten jullie je inspireren?

We kijken vooral wat er in de US en UK gebeurt. Dit zijn de markten die een paar jaar voorlopen ten opzichte van andere landen. We zien daar dat inhousing een belangrijke trend is en dat brand safety en brand suitability voor merken prioriteit nummer één is. 

Welke belangrijke online ontwikkelingen zie je op de korte en lange termijn?

Voor de korte termijn geldt dat de inkoop van massamedia door het beschikbaar komen van online systemen steeds laagdrempeliger wordt. En ook de meetbaarheid van deze massamedia zal alleen maar toenemen waardoor webwinkels nog beter het rendement van de media-inzet kunnen achterhalen. Voor outdoor kan dat nu al, maar in de (verre) toekomst zal alle video en audio programmatic worden ingekocht, onafhankelijk van platform en device. Het inkopen van zendtijd bij The Voice of Holland op het grote scherm doe je dan op dezelfde manier als waarop je je nu al zelf je  Youtube campagnes voert. 

Onderwerpen

Deel dit nieuwsartikel

Recente artikelen over dit onderwerp