Doe de adviesprijscheck van de ACM

Categorie
Gepubliceerd op: 20 oktober 2021
Bijgewerkt op: 20 oktober 2021
Geschreven door
Winkelwagen met prijskaartje 800 x 400

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) is een nieuwe campagne gestart voor zowel leveranciers als winkeliers. De campagne geeft voorlichting over de regels rond het bepalen van verkoopprijzen. Aanleiding is een boete die recent is opgelegd aan Samsung voor het beïnvloeden van de verkoopprijzen van haar afnemers. De campagne waarschuwt voor verboden prijsbeïnvloeding.

Adviesprijscheck

Onderdeel van de campagne is een adviesprijscheck. Je kunt als leverancier of winkelier aan de hand van diverse vragen controleren of er sprake is van een overtreding. Ook krijg je als winkelier tips voor vervolgstappen als je leverancier geen ruimte geeft voor het bepalen van je eigen verkoopprijs. Op de website van de ACM kun je als ondernemer op gebruiksvriendelijke wijze alle relevante informatie vinden. Deze video laat zien wat de regels zijn.

Regels prijsbeïnvloeding

Een leverancier mag op geen enkele manier (ook niet indirect) bepalen of beïnvloeden tegen welke prijs jij als afnemer het geleverde product verkoopt. Je moet als verkoper helemaal vrij zijn om je verkoopprijs zelf te bepalen. De leverancier mag wel een vrijblijvende adviesprijs meegeven aan jou. Je bepaalt vervolgens zelf jouw eigen verkoopprijs.  

Onderwerpen

Deel dit nieuwsartikel

Recente artikelen over dit onderwerp