De sleutel tot duurzame groei

Gepubliceerd op: 29 mei 2024
Bijgewerkt op: 29 mei 2024
Duurzaamheid In Het Nieuws

Marlene ten Ham, directeur bij Thuiswinkel.org, schreef het voorwoord voor het Financieel Dagblad. Dit artikel is een kopie van het voorwoord. 

Ben je als ondernemer klaar voor de toekomst? We hebben te maken met een AI revolutie, de mogelijkheden zijn eindeloos: van generatieve AI mediatools, robots die zichzelf aanleren een doelpunt te scoren tot het inzetten van AI om wetenschappelijk onderzoek te versnellen. Om concurrerend te blijven is het omarmen en het toepassen van de razendsnelle opkomst van Artificial Intelligence, voice-technologie en dataverzameling essentieel. Zeker in een tijd waarin de concurrentie toeneemt, zowel nationaal als internationaal, en de consument die ons steeds meer aanspreekt op onze rol als bedrijfsleven.

Naast veilig, verantwoord en slim omgaan met data, vraagt de toekomst van ondernemers een ambitie op het gebied van duurzaamheid. Een grote ambitie: van 50% circulair in 2030 en klimaatneutraliteit in 2050. Dat vraagt en wil ook de toekomstige consument: twee derde vindt duurzaam online winkelen belangrijk en wil duurzamere keuzes maken. Daarnaast zou 68% kiezen voor een duurzame afleveroptie als die wordt aangeboden[1]. Veel partijen bewegen naar herbruikbare verpakkingen, zo min mogelijk omverpakkingen en promotiemateriaal, duurzamer productaanbod, onnodige retouren en een efficiënte, CO2-arme logistiek.

Bedrijven moeten nu de omslag maken naar verantwoorde groei, en bewegen naar minder impact op mens en milieu. 2030 Lijkt misschien ver weg, maar de tijd om te handelen is nu. Wil je blijven groeien en inzetten op een duurzame toekomst? Beweeg en omarm dan de inzet van nieuwe technologie zoals AI om stappen te zetten richting een circulaire en veilige businessmodellen.

Samen kunnen we bouwen aan een toekomstbestendige, duurzame e-commercesector. Wij brengen het bedrijfsleven samen, en helpen ondernemers om de juiste stappen te zetten op het gebied van inzet van nieuwe technologie, het wapenen tegen cybercrime en het vormgeven van duurzame businessmodellen.

Maak jij samen met ons shoppen innovatiever, veiliger en duurzamer?


[1] Thuiswinkel Duurzaamheidsmonitor 2023

Onderwerpen

Heb jij vragen over
dit onderwerp?

Neem dan contact met onze expert.

Marlene ten Ham
Marlene Ten Ham 400X400

Deel dit nieuwsartikel

Recente artikelen over dit onderwerp

 • Elektrische bus besturen met B-rijbewijs mag een jaar langer

  Gepubliceerd op 21 juni 2024

  Elektrische bus besturen met B-rijbewijs mag een jaar langer.

  Afbeeldingen (3)
 • Denk mee over circulair textiel nationaal beleidsprogramma

  Gepubliceerd op 17 juni 2024

  Voor circulair textiel publiceert het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat een concept-beleidsprogramma voor 2025 tot 2030, met de vraag om input te leveren voor bedrijven.

  Duurzaamheid
 • Circulair shoppen in 2030: De Toekomst van Reparatie in de Retail

  Gepubliceerd op 21 mei 2024
  Kennisartikel

  In 2030 moet Nederland 50% minder primaire abiotische grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. In 2050 streeft Nederland naar een volledig circulaire economie.

  Duurzaamheid (1)
 • Vijf redenen waarom een duurzaamheidsstrategie onmisbaar is

  Gepubliceerd op 13 mei 2024
  Kennisartikel

  Duurzaamheid is een belangrijk thema binnen e-commerce. Ondanks de brede toepasbaarheid van het onderwerp duurzaamheid is het vaak lastig om er grip op te krijgen én te houden. Waar begin je, wat zijn thema's die kansrijk zijn voor jouw organisatie, waar sta je nu, en hoe doe je het goed? Een duurzaamheidsstrategie helpt je organisatie om hier inzicht in te krijgen en een route voor de toekomst uit te stippelen.

  Duurzaamheid 800 X 400 (1)