Bol.com helpt een handje met karton opruimen

Categorie
Gepubliceerd op: 10 december 2021
Bijgewerkt op: 10 december 2021
Bol.Com Kartonvreter

Thuiswinkel.org in gesprek met gemeenten en marktpartijen om verpakkingen te verduurzamen

Nederlanders bestellen steeds meer online, met een piek tijdens de feestdagen. Dit zorgt voor extra karton in de gemeentelijke papierbakken. Verschillende gemeenten geven aan dat de bakken snel vol zitten, waardoor karton ernaast geplaatst wordt. Dit geeft rommel op straat en het natte papier kan niet meer goed worden gerecycled. Thuiswinkel.org is met de gemeenten en marktpartijen in gesprek over oplossingen voor met name de grote kartonnen verpakkingen.

Vandaag laat bol.com zich van zijn beste kant zie door de ‘kartonvreter’ het karton te laten ophalen. Op 10 en 11 december rijdt deze omgebouwde vuilniswagen door Amsterdam om zoveel mogelijk karton op te halen bij mensen thuis. Ook als het karton niet van bol.com is. Na afloop brengt de Kartonvreter het ingezamelde karton naar de gemeente, waarna het gerecycled kan worden tot nieuw karton.

De Nederlandse e-commercesector doet al veel om het verpakkingsmateriaal te verminderen en te verduurzamen. Zo worden steeds meer producten zonder extra omverpakking verzonden en groeit het aantal verpakkingen van gerecycled materiaal. Thuiswinkel.org helpt de sector onder meer door brancheplannen op te stellen met de markt en daarop te sturen. Zo brachten we afgelopen jaar een nieuwe versie van de Handleiding Duurzaam Verpakken en een E-learning Verpakken uit. Lees meer over duurzaam verpakken in de e-commerce in dit artikel.

Onderwerpen

Deel dit nieuwsartikel

Recente artikelen over dit onderwerp