Bewust Bezorgd lanceert nieuwe website

Gepubliceerd op: 2 juni 2020
Bijgewerkt op: 17 februari 2021
Screen Laptop Bewust Bezorgd 800X400

We hebben de afgelopen weken niet stilgezeten, want we hebben een nieuwtje: de nieuwe website van Bewust Bezorgd is live! Er is de afgelopen tijd hard gewerkt aan een spiksplinternieuwe website vol met informatie over de rekentool Bewust Bezorgd, speciaal voor webwinkels die willen starten met verduurzamen of hier al mee bezig zijn.

“De Bewust Bezorgd rekentool bestaat al enige tijd. De tool is zeer geavanceerd en biedt vele mogelijkheden. Op de nieuwe website vind je al deze informatie overzichtelijk bij elkaar. Uiteraard kun je je ook aanmelden om deel te nemen”, vertelt Alicja van Ewijk, Adviseur Duurzaamheid & Logistiek bij Thuiswinkel.org. “Een leuke extra toevoeging is onze kennisbank, hier gaan we de komende tijd inspiratie en kennis delen in de vorm van video’s en greenpapers.”

Consument wil duurzame levering

Twee derde van de consumenten een duurzame levering belangrijk. Is er een milieuvriendelijkere afleveroptie? Dan kiest 67% van de consumenten daarvoor. Bovendien is 62% van de consumenten is bereid om langer te wachten op een bestelling als dat duurzamer is. Deze cijfers komen uit de Reputatiemonitor E-commerce en Duurzaamheid, hiermee meet Thuiswinkel.org hoe de consument denkt over online winkelen en milieuvriendelijkheid.

Reden om te starten met Bewust Bezorgd. Bewust Bezorgd brengt het CO₂-verbruik van jouw logistieke operatie in kaart, via een persoonlijk dashboard krijg je inzicht in hoe jij je webshop kunt verduurzamen. Bovendien kun je met Bewust Bezorgd eenvoudig aan de consument laten zien wat voor zijn bestelling de meest duurzame afleveroptie is. De Bewust Bezorgd-rekentool is gratis te gebruiken voor leden van Thuiswinkel.org. Direct aan de slag met Bewust Bezorgd? Meld je gratis aan.

Ben jij benieuwd naar de nieuwe website?

Neem nu een kijkje op www.bewustbezorgd.org.

Onderwerpen

Heb jij vragen over
dit onderwerp?

Neem dan contact met onze expert.

Alicja van Ewijk 250x250

Deel dit nieuwsartikel

Recente artikelen over dit onderwerp

 • Denk mee over circulair textiel nationaal beleidsprogramma

  Gepubliceerd op 17 juni 2024

  Voor circulair textiel publiceert het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat een concept-beleidsprogramma voor 2025 tot 2030, met de vraag om input te leveren voor bedrijven.

  Duurzaamheid
 • De sleutel tot duurzame groei

  Gepubliceerd op 29 mei 2024

  Om concurrerend te blijven is het omarmen en het toepassen van de razendsnelle opkomst van Artificial Intelligence, voice-technologie en dataverzameling essentieel.

  Duurzaamheid In Het Nieuws
 • Circulair shoppen in 2030: De Toekomst van Reparatie in de Retail

  Gepubliceerd op 21 mei 2024
  Kennisartikel

  In 2030 moet Nederland 50% minder primaire abiotische grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. In 2050 streeft Nederland naar een volledig circulaire economie.

  Duurzaamheid (1)
 • Vijf redenen waarom een duurzaamheidsstrategie onmisbaar is

  Gepubliceerd op 13 mei 2024
  Kennisartikel

  Duurzaamheid is een belangrijk thema binnen e-commerce. Ondanks de brede toepasbaarheid van het onderwerp duurzaamheid is het vaak lastig om er grip op te krijgen én te houden. Waar begin je, wat zijn thema's die kansrijk zijn voor jouw organisatie, waar sta je nu, en hoe doe je het goed? Een duurzaamheidsstrategie helpt je organisatie om hier inzicht in te krijgen en een route voor de toekomst uit te stippelen.

  Duurzaamheid 800 X 400 (1)