Adgoji: “Digital advertising kan en moet beter”

Categorie
Gepubliceerd op: 20 mei 2020
Bijgewerkt op: 17 februari 2021
Geschreven door
Online Marketing Overleg Bij Laptop 800X400

Adverteerders willen transparantie, controle en overzicht. Die ontbreken veelal bij digitale marketing, waardoor effectief adverteren moeilijk is. Advertising platform adgoji sloot zich onlangs aan als business partner van Thuiswinkel.org. Met hun datagedreven aanpak maken zij adverteren effectiever en gemakkelijker.

Digital advertising kan en moet beter. Dat is de missie van adgoji. Daarom maken wij een krachtig, transparant en efficiënt platform voor alle digitale marketingbehoeften. Met slim gebruik van data gaan wij complexiteit en ondoorzichtigheid te lijf, zodat effectieve marketingcampagnes snel kunnen worden opgezet. Adgoji is een Amsterdams bedrijf dat al meer dan tien jaar adverteerders zoals Booking.com, Thuisbezorgd.nl, Disney en Bloomberg ondersteunt met media-inkoop en consultancy. We helpen data om te zetten naar bruikbare inzichten. Onze Nederlandse ontwikkelaars en datawetenschappers werken iedere dag aan het slimmer maken van ons platform waarmee adverteerders hun doelstellingen realiseren. 

Welke belangrijke online ontwikkelingen zien jullie?

Door de coronacrisis krijgt e-commerce op dit ogenblik een enorme boost, en daardoor digital advertising ook. Google en Facebook pakken momenteel ruim twee derde van de digitale mediabudgetten wereldwijd. Er zijn echter ook ontzettend veel andere digitale kanalen waar merken en marketeers lang niet altijd bij stilstaan. Denk hierbij maar aan nichesites zoals f1.com of vrouw.nl, podcasts, dynamische billboards en advertenties in games en apps. Daarmee kun je heel gericht adverteren, vaak met veel betere resultaten. 
De technologie daarvoor heet programmatic buying: automatisch en realtime advertentieruimte inkopen. Het voordeel is dat je met algoritmen en de slimme inzet van data de beste context kunt bepalen: de juiste boodschap via het juiste kanaal op het juiste moment voor de juiste persoon. Digital advertising op maat dus, waarbij je de focus kunt leggen op de klanten en doelgroepen die er echt toe doen. Programmatic buying is momenteel alleen nog een typisch onderwerp voor ‘datanerds’. Maar wij denken dat programmatic buying de komende periode veel meer interesse gaat krijgen van ondernemers en marketeers vanwege de betere resultaten en lagere kosten. 

Welke 5 tips (adviezen) hebben jullie voor onze leden?

  • Programmatic buying is de moeite waard. Kijk verder dan Facebook en Google als je geïnteresseerd bent in het verbeteren van je digital advertising. Programmatic buying stelt je in staat om slim in te spelen op sleutelmomenten in de customer journey. 
  • Digital advertising kan beter en goedkoper met data. Let op de overheadkosten van je media agency en maak je ROI transparant. Kijk daarvoor hoe je je bestaande data slim kunt toepassen in je media-inkoop, segmentaties en analyses. De data in jouw bedrijf zijn letterlijk geld waard. 
  • Maak een uniform klantbeeld. De data uit je verschillende advertentienetwerken kun je relatief eenvoudig bij elkaar brengen. Daarmee haal je snel betere resultaten uit je advertentiebudget en maak je je advertising beter inzichtelijk.
  • Herdefinieer je ROI. Nieuwe klanten aantrekken en meer bestedingen per klant zijn natuurlijk hartstikke goed, maar kijk verder. Betrek bijvoorbeeld ook je retouren bij de berekening van je verkoop- en marketingresultaten. Idealiter richt je je op klanten die niet snel zullen retourneren en zorg je met slimme targeting ervoor dat ze al bij voorbaat het juiste product zien. 
  • Cookieless advertising. We bewegen naar een wereld zonder cookies. Goede klantdata worden daarom steeds belangrijker, omdat je hiermee in combinatie met programmatic advertising kunt blijven personaliseren. 

Wat is op dit moment jullie grootste uitdaging? En hoe pakken jullie deze uitdaging aan?

We zoeken nu naar partners om ons digitale ecosysteem verder te laten groeien. Dat kunnen agencies zijn die media-inkoop doen en willen inspelen op de verschuiving van performance naar beheer. Of technologie- en ecosysteempartners voor het slim samenwerken in het creëren van specifieke marktoplossingen. Wij zijn hiervoor the movement gestart, om partijen samen te brengen die geïnteresseerd zijn in de toekomst van digital advertising.

Waarom zijn jullie business partner geworden van Thuiswinkel.org?

Wij richten ons op de pijnpunten van digital advertising. Als business partner van Thuiswinkel.org komen we graag in contact met andere partijen die ook bezig zijn met digital advertising. Tegen welke uitdagingen lopen zij aan? Hoe kunnen we samen digital advertising verbeteren? We rekenen erop vanuit onze expertise bij te kunnen dragen aan het kennisniveau bij de leden over programmatic buying en data science. 

Aanbieding voor leden Thuiswinkel.org

Adgoji steekt de leden van Thuiswinkel.org graag een hart onder de riem in deze uitdagende tijden. Daarom stellen zij in een periode die ten minste tot en met 31 augustus 2020 duurt, het platform om automatisch digitale media in te kopen, de digitale campagnemanagers en de datawetenschappers kosteloos ter beschikking aan hen. Op deze manier kan men in samenwerking ondervinden dat er significante kosten kunnen worden bespaard in de marketinguitgaven en dat er bovendien op een betere manier meer omzet kan worden gegenereerd. Neem voor meer informatie contact op met adgoji via info@adgoji.com.

Onderwerpen

Deel dit nieuwsartikel

Recente artikelen over dit onderwerp