Dé succesfactoren voor conversie optimalisatie in de gehele customer journey!

Gepubliceerd op: 18 juli 2022
Bijgewerkt op: 8 mei 2023
Geschreven door
Pitstop - Conversion Rate Optimization

De ShoppingTomorrow-expertgroep Conversion Rate Optimization gaat drie bedrijven helpen met hun grootste uitdagingen. Het belangrijkste doel van de expertgroep is om deze bedrijven concrete handvatten te geven om deze uitdagingen te tackelen.

Er zijn drie belangrijke succesfactoren voor een goed renderend CRO-programma. Dit zijn:

  • Duidelijke doelstellingen bepalen zodat je je development capaciteit goed besteedt. Breng daarom je maximale development capaciteit in kaart om te achterhalen hoeveel je kan testen.
  • Een goed proces hebben zodat je echt leert van je bezoekers en niet alleen maar winnaars aan het live zetten bent. Je tools bepalen maar 10 procent van je succes. Cultuur, proces en capaciteit is veel belangrijker. Wel wordt server-side testen steeds belangrijker voor de grotere organisaties.
  • Cultuur van experimenteren creëren. Veel bedrijven werken nog op onderbuikgevoel en het datagedreven moet nog echt omarmt worden. Dit kan je bottum-up doen, waarbij je gaat zorgen dat het vanuit de medewerkers gaat leven in de organisatie. Of het komt vanuit het management, dit is veelal effectiever.

Wat ga je leren? 

  1. De succesfactoren van een goed renderend CRO-programma.
  2. Hoe je een cultuur van experimenteren in je organisatie krijgt.
  3. De belangrijkste uitdagingen van drie bedrijven oplossen zodat ze een volgende stap kunnen zetten in hun experimenteer volwassenheid.
Pas je cookie-instellingen aan om deze video te bekijken.

 

Download de bluepaper

Onderwerpen

Deel deze video

Recente artikelen over dit onderwerp