Welke kansen heb je met remarketing?

Gepubliceerd op: 24 maart 2022
Bijgewerkt op: 24 maart 2022
Geschreven door
Remarketing 800X400

Remarketing zorgt ervoor dat je je websitebezoekers nog een keer kunt bereiken. Zo worden deze bezoekers misschien toch nog kopers. Heeft jouw webshop meer dan 100 bezoekers per maand? Dan kan remarketing voor jou effectief zijn om je omzet te verhogen. Dat geldt zowel voor b2c- als voor b2b-webshops.

Waarom zet je remarketing in?

Een deel van je marketinginspanningen zal zeker gericht zijn op het binnenhalen van (nieuwe) bezoekers op je website. Zinvol, maar zo'n eerste bezoek leidt meestal niet meteen tot conversie. Zeker bij producten waarbij de consument een hoge betrokkenheid ervaart, verzamelt hij eerst meer informatie en vergelijkt hij verschillende opties met elkaar. Juist in die fase van het aankoopproces is het erg effectief om opnieuw bij deze klant in beeld te komen met je advertentie.

Remarketing: standaard en dynamisch

Met standaard remarketing kun je een advertentie van je bedrijf of merk opnieuw laten zien aan eerdere bezoekers van je website. De content van deze advertentie is voor elke bezoeker hetzelfde.

Met dynamische remarketing kun je een eerdere bezoeker van je website een advertentie laten zien van een bekeken product. De content van dit type advertentie is dus dynamisch: hij hangt af van wat een bezoeker heeft bekeken.

Budget

Hoe bepaal je hoeveel geld je aan remarketing wilt besteden? Daar is geen standaard antwoord op te geven. Je start met een investering die je je kunt veroorloven en vervolgens ga je monitoren en aanpassen. Als blijkt dat je campagnes inderdaad extra omzet opleveren, kun je het budget verhogen.

Een vuistregel is om zo’n 5-10% van je marketingbudget te gebruiken. Wanneer blijkt dat remarketing je echt veel extra omzet oplevert zou je ervoor kunnen kiezen om dit budget te verhogen. Maak daarom je conversies meetbaar, zodat je daadwerkelijk kunt (blijven) meten of je remarketingcampagne succesvol is.

E-learning Remarketing

In deze e-learning leer je welke doelen je met remarketing kunt bereiken en hoe je een remarketingcampagne opzet. We leggen de voorbeelden uit aan de hand van Google, omdat dit het grootste en bekendste platform is. Waarschijnlijk ben jij daar vanuit je rol van marketeer nu ook al actief mee. Maar dezelfde principes kun je natuurlijk ook toepassen op een remarketingcampagne via bijvoorbeeld Facebook.

Please to watch this video.

Aan de slag

Start direct met leren en ga in je eigen tempo aan de slag en sluit de e-learning af met de toets. Leden van Thuiswinkel.org kunnen gratis gebruik maken van onze e-learnings.

Bekijk onze e-learning Remarketing of log direct in op ons platform.

 

Onderwerpen

Deel dit kennisartikel

Recente artikelen over dit onderwerp

 • Vijf redenen waarom een duurzaamheidsstrategie onmisbaar is

  Gepubliceerd op 13 mei 2024
  Kennisartikel

  Duurzaamheid is een belangrijk thema binnen e-commerce. Ondanks de brede toepasbaarheid van het onderwerp duurzaamheid is het vaak lastig om er grip op te krijgen én te houden. Waar begin je, wat zijn thema's die kansrijk zijn voor jouw organisatie, waar sta je nu, en hoe doe je het goed? Een duurzaamheidsstrategie helpt je organisatie om hier inzicht in te krijgen en een route voor de toekomst uit te stippelen.

  Duurzaamheid 800 X 400 (1)
 • Oproep: Denk mee over de herziening van de Code E-mail

  Gepubliceerd op 2 mei 2024
  Categorie

  De Code E-mail, die ooit een basis legde voor de regulering van e-mailmarketing, is aan herziening toe vanwege veranderingen in de markt.

  Notificatie 800 X 400
 • E-learning: Duurzaamheidsstrategie

  Gepubliceerd op 9 april 2024
  Video

  Deze e-learning voorziet je van praktische inzichten en concrete stappen om een effectieve duurzaamheidsstrategie te ontwikkelen en te implementeren die uniek is voor jouw webshop.

  Duurzaamheidsstrategie 800 X 400
  e-Academy
 • Dit is waarom customer loyalty zo belangrijk is

  Gepubliceerd op 4 april 2024
  Kennisartikel

  Loyale klanten zijn waardevolle klanten. Ze keren vaker terug naar je webshop, besteden meer en kosten minder dan nieuwe klanten. Daarnaast bevelen ze je webshop vaker aan en delen ze meer data. Alleen, hoe maak je van je klanten loyale klanten? 

  Customerloyalty2