Wat is Green Friday?

Gepubliceerd op: 7 september 2022
Bijgewerkt op: 7 september 2022
Geschreven door
Green Friday 800 X 400

Vrijdag 25 november komt Black Friday er weer aan, dé dag om jouw consumenten te verleiden met verschillende aanbiedingen. Voor bijna de helft van de Nederlanders zijn de aanbiedingen en acties van Black Friday namelijk een goede reden om te gaan winkelen.

De gevolgen van het toenemende koopgedrag

Het toenemende koopgedrag tijdens Black Friday zorgt ervoor dat het milieu flink (extra) belast wordt. Vaak kopen consumenten tijdens Black Friday veel producten die zij eigenlijk niet nodig hebben, het zijn vaak impulsaankopen die worden verricht. Deze producten worden soms bij nader inzien ook nog eens geretourneerd. Iets wat ervoor zorgt dat het milieu onnodig belast wordt. 

We zien dat veel consumenten en bedrijven tegenwoordig vaker kiezen voor het duurzame alternatief. Zo komen er ook steeds meer geluiden tegen Black Friday. Een trend waar meerdere webshops vorig jaar al op inspeelde. Zo maakte zij van Black Friday Green Friday en proberen ze wat terug te doen voor het milieu. Een goed initiatief waar ook Trees For All graag een steentje aan bijdraagt. Zij stimuleren consumenten en bedrijven om te kiezen voor het duurzame alternatief. 

Bedacht om overconsumptie aan de kaak te stellen

Green Friday is in 2017 bedacht door een Franse milieuorganisatie om overconsumptie aan de kaak te stellen. Green Friday moet consumenten en bedrijven aanmoedigen om juist iets terug te geven aan het milieu. Het initiatief is inmiddels een groeiende beweging geworden, waar allerlei initiatieven aan gekoppeld worden.

Vorig jaar hadden wij ter inspiratie zeven mooie voorbeelden van verschillende bedrijven uitgelicht. Deze voorbeelden zullen dit jaar nog eens extra toegelicht worden. Wekelijks brengen we een artikel uit over hoe het initiatief van de bedrijven werd ontvangen. Wil jij alvast inspiratie op doen door de voorbeelden van vorig jaar nog eens te bekijken? 

BEKIJK DAN DE VOORBEELDEN 


Onderwerpen

Heb je vragen over
dit onderwerp?

Neem dan contact op met onze expert.

CTA Ellen De Lange

Deel dit kennisartikel

Recente artikelen over dit onderwerp