Veilige e-mailstandaarden (1/5): Zorg dat jouw marketinguiting aankomt

Gepubliceerd op: 26 augustus 2021
Bijgewerkt op: 14 februari 2022
Geschreven door
Fraude & Veiligheid Beveiliger Security Stop Hand 800X400

Iedereen weet dat online communicatie sinds de coronacrisis belangrijker is dan ooit. Eigenaren van webshops moeten online steeds actiever worden om op te vallen. Dit gebeurt vaak via e-mail met gerelateerde blogs, acties en nieuwsbrieven voor de doelgroep. De extra inspanning die hier naar toe gaat moet natuurlijk niet voor niks zijn. Het is helaas niet vanzelfsprekend dat deze e-mails daadwerkelijk bij jouw abonnees aankomen.

96% van de Nederlandse bedrijven heeft hun e-maildomein onvoldoende beveiligd

Je denkt nu vast, waarom zou het niet via de e-mail bij mijn abonnees uitkomen? ABN Amro en marktonderzoeksbureau MWM2 hebben een onderzoek gedaan onder 168 bedrijven. Volgens het onderzoeksrapport zijn een aantal sectoren, waaronder retail, zeer kwetsbaar voor cyberaanvallen omdat zij zich sterk inzetten op digitale dataverwerking en communicatie. Cybercrime is breed, maar heeft veel te maken met e-mail. Heel vaak beginnen cyberaanvallen met e-mailcontact. Schrik niet, maar 96% van de Nederlandse bedrijven heeft hun e-maildomein onvoldoende beveiligd en is hier dus gevoelig voor.

Je e-mail in de spambox?

Dag en nacht ben je bezig om de online zichtbaarheid van de organisatie te vergroten. Dit wordt helaas niet alleen door jouw doelgroep opgemerkt, maar ook door kwaadwillenden. Wanneer het e-maildomein niet goed is beschermd, kan het door hen misbruikt worden om spam te verspreiden. De kans is dan zeer aanwezig dat het gehele e-maildomein op één of meerdere blacklists belandt. Hierdoor worden alle e-mailberichten vanuit dat domein geblokkeerd. Als dit gebeurt zul je veel geld en tijd kwijt zijn voordat het jouw organisatie lukt om weer van deze blacklists afgehaald te worden.

Mocht het e-maildomein onvoldoende beveiligd zijn tegen dergelijke misbruik, dan kan het ertoe leiden dat de ontvangers die veel aandacht geven aan e-mailbeveiliging de e-mails van jullie organisatie standaard naar de spambox verplaatsen. E-mailfilters kijken namelijk steeds vaker of inkomende e-mail voldoet aan de moderne veiligheidsstandaarden.   

Verbeter de conversie van jouw e-mails

Het kan geen kwaad om jezelf eens te verdiepen in dit onderwerp. Google eens op de termen DMARC, DKIM & SPF. Door hier aanpassingen aan te laten doen, kan jouw e-mail alleen nog maar worden gebruikt voor de juiste doeleinden. Het positieve gevolg is dat jouw e-mail niet meer in de spambox belandt. Jouw e‑mailadres en daardoor de organisatie wordt betrouwbaarder voor jouw doelgroep. Dit kan uiteindelijk resulteren in een betere conversie op jouw e-mails. 

Benieuwd of jullie e-maildomein voldoende beveiligd is?

Doe de test en verbeter je beveiliging

Meer lezen over veilige e-mailstandaarden?

In de volgende artikelen lichten we andere onderdelen toe:

Onderwerpen

Heb je vragen over
dit onderwerp?

Neem dan contact op met onze expert.

Roland van Kortenhof
Roland van Kortenhof 250x250

Deel dit kennisartikel

Recente artikelen over dit onderwerp