Tumble ’N Dry: “Een bewezen visie voor wat kinderen van alle leeftijden aanspreekt”

Gepubliceerd op: 24 januari 2023
Bijgewerkt op: 24 januari 2023
Geschreven door
Tumble 'N Dry 800 X 400

Tumble ’N Dry, opgericht in 2007, is een iconisch Nederlands merk met een bewezen visie voor wat kinderen van alle leeftijden aanspreekt. Vandaag spreken we met Lieske Dekkers, Managing Director, over de uitdagingen, de toekomstplannen, duurzaamheid en het lidmaatschap bij Thuiswinkel.org.

“Trots op het sterke online platform”                     

“We zijn trots op het sterke online platform dat we de afgelopen jaren hebben gerealiseerd. De identiteit van Tumble‘N Dry hebben we verder kunnen versterken in de eigen online store en via onze social media kanalen, daarnaast zien we de fanbase, mede door de hoge naamsbekendheid, nog altijd hard groeien”, aldus Lieske. “De identiteit van Tumble komt het beste naar voren in de collecties. Deze staan bekend om het eigen handschrift, de kwalitatieve ontwerpen, comfortabele en duurzame materialen, die al sinds de oprichting in 2007 betaalbaar blijven. We blijven hierin doorgroeien en zo kinderen te blijven inspireren om te zijn wie ze willen zijn”, vertelt Lieske.

Veel nieuwe kansen na de overname van het Deense JBS Textile Group A/S

Sinds oktober 2022 is het bedrijf overgenomen door het Deense JBS Textile Group A/S, iets wat volgens Lieske veel kansen biedt: “We zijn in een nieuwe fase beland waarin we samen de krachten kunnen bundelen. Door gebruik te maken van het internationale netwerk, de eigen productiefaciliteiten en langdurige wholesale ervaring, zullen we verder kunnen internationaliseren, online uitbreiden, uitbreiden op het gebied van wholesale en meer focussen op duurzaamheid”, vertelt Lieske.

“De focus op wholesale helpt bij onze grootste uitdaging van het moment, namelijk bij het krijgen van meer fysieke zichtbaarheid. In de afgelopen 2,5 jaar heeft de focus op online gelegen. Mede door de pop-up store, ter ere van Tumbles 15e verjaardag, werd duidelijk hoe onze klant het fysieke contact met Tumble heeft gemist. Met de aandacht nu ook op wholesale zullen we onze fysieke zichtbaarheid verder uitbouwen, natuurlijk in onze thuismarkt Nederland maar ook in Scandinavië, Duitsland, België en Spanje”, aldus Lieske over de uitdagingen.

Duurzaamheid, ook bij Tumble ’N Dry een belangrijk onderwerp

“Duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel. We vinden het belangrijk om bewust te zijn van de impact die we maken en hoe we daar zo zorgvuldig mogelijk mee om kunnen gaan. Onze FW23 collectie bestaat voor bijna 70% uit duurzame materialen. Daarnaast houden we ons bezig met de manier van produceren, verzenden en komen retour gestuurde artikelen bij ons altijd opnieuw weer in de voorraad. Een uitdaging is nog om de consument bewuster te maken van de impact van het retourneren. We proberen de bezoeker op de website zo goed mogelijk te informeren over het product, zodat de gekochte items voldoen aan de verwachtingen om zo een mogelijke retour te voorkomen” vertelt Lieske.

Daarnaast besteedt Tumble ’N Dry ook veel aandacht aan het verduurzamen van de productieketen en de bedrijfsvoering. “Hierbij hebben wij het streven om het aandeel duurzamere materialen verder te vergroten voor zowel de collecties als de verpakkingen. Het GOTS gecertificeerde JBS Textile Group A/S biedt ons de mogelijkheid om samen nog verder te verduurzamen” aldus Lieske.

Lidmaatschap bij Thuiswinkel.org

“Voor onze bezoekers is het Thuiswinkel logo een bevestiging dat zij in een veilige omgeving hun aankopen kunnen doen. Het Thuiswinkel Waarborg werkt conversie verhogend. Daarnaast is ook de toegang tot de kennis en data van Thuiswinkel.org een enorm voordeel, en maken we graag gebruik van het aanbod van de e-Academy!”, aldus Lieske.


Wil je meer weten over Tumble 'N Dry?

BEKIJK DAN DE WEBSITE

Onderwerpen

Deel dit kennisartikel

Recente artikelen over dit onderwerp