Maak van Blue Monday een Green Monday

Gepubliceerd op: 17 januari 2022
Bijgewerkt op: 17 januari 2022
Geschreven door
Duurzaamheid Boom 800 X 400

Op 17 januari is het Blue Monday, zogenaamd de meest deprimerende dag van het jaar. Toch is er een manier om deze ‘blauwe maandag’ om te zetten en er wat positiefs van te maken. Zet deze dag een stapje extra en zet je in voor het milieu, maak er een leuke challenge van en neem je klanten, collega’s of vrienden mee. Wij geven je een aantal tips om van jouw Blue Monday een Green Monday te maken.

1. Blokje om

Maak een wandeling in de natuur of ga een blokje om. Door te wandelen ontspan je en word je sterker. Zet je extra in voor het milieu en neem een vuilniszak mee. Ga zwerfafval tegen en ruim op wat je tegen komt. Met de huidige mondkapjesplicht vrezen Nederland Schoon en Plastic Soup Foundation dat het probleem van ‘zwerfkapjes’ alleen maar groter zal worden. Maak er een leuke challenge of bingo van, wie van je collega’s verzamelt de meeste mondkapjes?

2. Tweedekansjes

Veel webshops bieden al tweedehands of tweedekans producten aan, zo geven ze een retour of een gebruikt product een tweede leven. Breng deze producten onder de aandacht, maar probeer zelf ook te kijken naar je aankopen. Staat er iets op je wensenlijstje om aan te schaffen? Kijk eens of er een alternatief is.

3. Een goede daad

Een taart bakken voor je buurman, omdat hij altijd je pakketjes aanneemt? Een presentje geven aan je vaste pakketbezorger, omdat hij altijd zo vriendelijk is? Of doneren aan een goed doel? Door goed te doen, voel je jezelf ook beter. Er zijn genoeg initiatieven die opkomen voor het klimaat, denk maar eens aan Just Diggit. Zelf een donatie maken of met je bedrijf partner worden?

Onderwerpen

Deel dit kennisartikel

Recente artikelen over dit onderwerp

 • Denk mee over circulair textiel nationaal beleidsprogramma

  Gepubliceerd op 17 juni 2024

  Voor circulair textiel publiceert het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat een concept-beleidsprogramma voor 2025 tot 2030, met de vraag om input te leveren voor bedrijven.

  Duurzaamheid
 • De sleutel tot duurzame groei

  Gepubliceerd op 29 mei 2024

  Om concurrerend te blijven is het omarmen en het toepassen van de razendsnelle opkomst van Artificial Intelligence, voice-technologie en dataverzameling essentieel.

  Duurzaamheid In Het Nieuws
 • Circulair shoppen in 2030: De Toekomst van Reparatie in de Retail

  Gepubliceerd op 21 mei 2024
  Kennisartikel

  In 2030 moet Nederland 50% minder primaire abiotische grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. In 2050 streeft Nederland naar een volledig circulaire economie.

  Duurzaamheid (1)
 • Vijf redenen waarom een duurzaamheidsstrategie onmisbaar is

  Gepubliceerd op 13 mei 2024
  Kennisartikel

  Duurzaamheid is een belangrijk thema binnen e-commerce. Ondanks de brede toepasbaarheid van het onderwerp duurzaamheid is het vaak lastig om er grip op te krijgen én te houden. Waar begin je, wat zijn thema's die kansrijk zijn voor jouw organisatie, waar sta je nu, en hoe doe je het goed? Een duurzaamheidsstrategie helpt je organisatie om hier inzicht in te krijgen en een route voor de toekomst uit te stippelen.

  Duurzaamheid 800 X 400 (1)