Hoe blijf je topprestaties leveren tijdens de piek?

Gepubliceerd op: 1 november 2021
Bijgewerkt op: 5 november 2021
Geschreven door
Hoe Blijf Je Topprestaties Leveren Tijdens De Piek 800 X 400 Px

Het einde van het jaar staat voor de deur. En traditiegetrouw is dat een periode vol festiviteiten. Singles day, Black Friday, Sinterklaas, Kerst, Oud en Nieuw, het zijn allemaal dagen die doorgaans zorgen voor extra bestellingen… en dus de nodige drukte voor online winkels en pakketbezorgers. Ook dit jaar zullen we weer records gaan verbreken. DPD ondersteunt je graag om deze drukke periode zo soepel mogelijk door te komen.

Manage de verwachtingen

Verwacht je op een bepaald moment extra veel volume? Geef dit dan op tijd aan ons door. Dan kunnen wij hier op tijd rekening mee houden. Ook voor je klant is het belangrijk dat hij weet wat hij kan verwachten. Communiceer dus realistische levertijden op je website. Dat is altijd belangrijk, maar zeker tijdens de piekperiode!

Bied je ontvanger duidelijkheid en flexibiliteit

Zorg ervoor dat je klanten weten wanneer zij hun pakket kunnen verwachten. Dit regel je gemakkelijk met onze service Predict. Dankzij Predict weet je klant precies wanneer hij zijn pakket kan verwachten. En kan zelf de tijd en plaats van de levering aanpassen mocht dat nodig zijn. Wil je optimaal gebruikmaken van Predict? Zorg er dan voor dat je het e-mailadres of telefoonnummer van je klanten aan ons doorgeeft. Dan doen wij de rest!

Help je pakketten goed op weg.

Een goed begin is het halve werk. Dat weten we allemaal. Zorg dus voor een goede verpakking van je producten. Let erop dat je pakketten de juiste afmeting hebben. Én voorzien zijn van een duidelijk leesbaar verzendlabel. Daarmee voorkom je dat pakketten langer onderweg zijn of teruggestuurd moeten worden.

Spreid je acties over meerdere dagen

Start je een bepaalde kortingsactie of promotie in de piekperiode? Maak deze dan zeker niet te kort. Dat draagt namelijk bij aan een extra concentratie van de drukte. Spreid je acties dus over een langere periode zodat het extra volume ook over meer dagen verspreid wordt. 

Gebruik de kracht van de bezorgopties

Met de DPD bezorgopties vergroot je de kans dat de eerste bezorgpoging slaagt. Kies je bijvoorbeeld voor de optie ‘Pickup parcelshop’. Dan bezorgen we het pakket in een Pickup parelshop. Met de bezorgoptie ‘neerzettoestemming’ kunnen wij het pakket achterlaten op een afgesproken plek bij het huis van de ontvanger. Is de ontvanger even niet thuis? Dan kunnen we toch het pakket afleveren.

DPD houdt je op de hoogte!

Ten slotte kun je bij DPD rekenen op up-to-date informatie over pakketten. Op onze website vind je onder 'Pakketupdate’ alle actualiteiten over pakketzendingen op één pagina. Onverwachte obstakels op de weg? Buitenlandse feestdagen die van invloed kunnen zijn op de leveringen? Wijzigingen in bezorgen of afhalen in Nederland? Onder pakketupdate vind je altijd alle informatie bij elkaar.

Onderwerpen

wees voorbereid bestel op tijd

Wees voorbereid -

Bestel op tijd

De feestdagenperiode is de mooiste maar ook de drukste tijd van het jaar! Op piekdagen gaan er ruim 2 miljoen pakketjes naar consumenten toe. Hoe zorg je ervoor dat in alle drukte de pakketten toch op tijd aankomen? We helpen je ook dit jaar weer met tips om de piek te spreiden en de consumentencampagne.

Bekijk de tips en campagne

Deel dit kennisartikel

Recente artikelen over dit onderwerp