Bever: ‘Het Thuiswinkel Waarborg levert ons meer conversie op’

Online Marketing Overleg Bij Laptop 800X400

Veilig online winkelen is voor consumenten erg belangrijk. Onafhankelijk onderzoek door Motivaction toont aan dat 92% van de Nederlandse consumenten Thuiswinkel Waarborg herkent. 21% van de consumenten shopt niet op een webwinkel zonder Thuiswinkel Waarborg. Frederique Oudkerk, Manager customer service & e-commerce bij Bever, heeft afgelopen maanden verschillende a/b tests gedaan met het Thuiswinkel Waarborg. De conclusie: Thuiswinkel Waarborg levert meer conversie op. In een interview met Bever vertelt Frederique alles over de a/b test.

Gepubliceerd op: 21 december 2023
Bijgewerkt op: 21 december 2023
Geschreven door

Waarom hebben jullie een a/b test gedaan?

Bij Bever zijn ze altijd druk bezig om te kijken naar hoe ze de conversie kunnen optimaliseren. Frederique vertelt dat een stukje 'trust' hier heel belangrijk bij is: "In onze a/b test zijn we gaan kijken naar hoe we onze conversie kunnen beïnvloeden. Vertrouwen winnen van de consument is hierbij heel belangrijk, vooral in de check-out. Hier wil je alle vormen van onzekerheid wegnemen omdat de consumenten al koopbereid zijn”, vertelt Frederique.

Hoe zag de a/b test eruit?

In de a/b test heeft Bever het Thuiswinkel Waarborg een prominentere plek gegeven in de check-out.

Frederique vertelt het volgende over de a/b test: “We hebben meerdere tests gedaan waarbij we het Waarborg op verschillende plekken op onze website lieten zien. De eerste versie was niet succesvol, maar de tweede was dat zeker wel. Dit leverde in totaal ruim een procent aan extra conversie op, wat in de check-out heel veel is. Iedereen die je daar weet te behouden, kost weinig moeite en levert heel veel op. Daar mensen verliezen is heel duur en kost weer moeite aan de voorkant”, aldus Frederique.

Meer weten over Bever?

Naast de resultaten van de a/b test besproken te hebben met Frederique, hebben we het ook nog gehad over duurzaamheid bij Bever. Frederique vertelde meer over hoe duurzaamheid in het DNA van Bever zit, de uitdagingen die de outdoor wereld met zich meebrengt en ook gaf ze andere webshops tips mee. Komende weken vertellen we hier meer over op onze website. Houd onze kennisbank dus goed in de gaten en leer meer over hoe de buitenwinkel van Nederland dit aanpakt.

Wil jij ook een A/b test doen?

Wil jij net als Bever een A/b test doen? Thuiswinkel.org kan je daarbij helpen. Neem contact op met onze expert Jacqueline van der Burg en bekijk de mogelijkheden.

Onderwerpen

Heb je vragen over
dit onderwerp?

Neem dan contact op met onze expert.

Jacqueline van der Burg
Jacqueline van der Burg 250x250

Deel dit kennisartikel

Recente artikelen over dit onderwerp