Het belang van reviews

Gepubliceerd op: 6 maart 2024
Bijgewerkt op: 6 maart 2024
Reviews (1)

Thuiswinkel e-Academy heeft een tijdje geleden een e-learning uitgebracht over reviews. Hieruit blijkt dat reviews een mooie kans bieden om (nieuwe) klanten te overtuigen om bij jouw webshop een aankoop te doen. Daarnaast ontvang je met reviews ook hele relevante feedback waardoor je jouw webshop kan blijven verbeteren. Het is dus interessant om snel aan de slag te gaan met het verzamelen van reviews. Maar hoe kan je goed starten en waar moet je rekening mee houden? We nemen je hierin mee in dit artikel. 

Over de e-learning

Wil je direct al beginnen met de e-learning? In de e-learning vind je veel handvatten om optimaal je voordeel te doen met het inzetten van reviews. Je wordt bijgepraat door experts Kenzo Brock (Product Specialist) en Janneke Sprangers (Marketing & Communicatie Specialist) van Kiyoh, hoe reviews een positieve invloed op de conversie én de online zichtbaarheid van je webshop hebben. 

Reviews spelen een belangrijke rol bij online winkelen

Reviews, zowel positieve als negatieve, spelen een essentiële rol bij het online winkelen. Ze helpen de onzekerheid van de klant te verkleinen door ervaringen van anderen te delen, wat cruciaal is bij het overwegen van een eerste aankoop in jouw webshop. Negatieve reviews zijn niet alleen onvermijdelijk, maar bieden ook waardevolle inzichten. Ze signaleren naar potentiële kopers dat jouw reviews authentiek zijn, wat bijdraagt aan het vertrouwen in jouw merk. Bovendien geven ze je de kans om te laten zien hoe je met klachten omgaat, wat kan resulteren in verbeterde klanttevredenheid en loyaliteit. Door actief te reageren op en te leren van zowel positieve als negatieve feedback, kun je je productaanbod en klantenservice verbeteren, wat leidt tot een sterker merk en een betere koopervaring.

Wees transparant over hoe je reviews tot stand komen

OMNIBUS, de Europese richtlijn voor consumentenbescherming, stelt dat je als webshop transparant moet zijn over hoe de reviews op je website tot stand komen. Zo doe je het goed:

  • Leg uit hoe je garandeert dat reviews van echte klanten afkomstig zijn en/of van klanten die het product daadwerkelijk hebben gebruikt.
  • Informeer je bezoeker of alleen klanten een review kunnen achterlaten ('closed loop'-systeem) of leg uit hoe je controleert dat reviews van echte klanten afkomstig zijn.
  • Informeer je bezoeker over je beleid rond plaatsing: worden negatieve reviews bijvoorbeeld direct geplaatst? Of krijg je als verkoper eerst de kans om op een negatieve review te reageren en wordt deze pas later op de website geplaatst?

Straal vertrouwen uit via Thuiswinkel Reviews

In samenwerking met Kiyoh, een bekende en betrouwbare aanbieder van reviews, bieden we exclusief voor leden Thuiswinkel Reviews aan. Tegen een scherp tarief (€ 12,50 voor 250 uitnodigingen per maand) kun je snel en gemakkelijk starten met het verzamelen van recensies. Wil je eerst proberen of het inzetten van reviews iets voor jou is? De eerste veertien dagen kun je de dienst gratis en vrijblijvend uitproberen.

Onderwerpen

Deel dit kennisartikel

Recente artikelen over dit onderwerp