Duurzaamheidsstrategie zorgt voor richting en focus

Gepubliceerd op: 19 april 2024
Bijgewerkt op: 19 april 2024
Duurzaamheidscertificering Header Afbeelding

Wil je als bedrijf vooruitgang boeken in duurzaamheid? Gezien de breedte van dit onderwerp, kan het uitdagend zijn om te bepalen waar te beginnen. Het ontwikkelen van een heldere strategie biedt niet alleen richting en focus, maar is ook van onschatbare waarde voor bedrijven die al stappen hebben gezet in hun verduurzamingsproces. Een goed doordachte strategie helpt om reeds genomen maatregelen te integreren en faciliteert het bepalen van logische en effectieve vervolgstappen. Zo kun je als organisatie succesvol verder verduurzamen. De Thuiswinkel Duurzaamheidscertificering, waar duurzaamheidsstrategie een van de 6 thema's is, biedt duidelijke richtlijnen om hier stappen op te gaan maken.

Waar letten we op in de certificering?

Duurzaamheidsstrategie is een van de zes kernthema's binnen de Thuiswinkel Duurzaamheidscertificering. Maar wat beoordelen we specifiek onder dit thema? Gezien de brede variëteit aan e-commerce retailers — denk aan verschillen in bedrijfsgrootte, aanbod en de mix tussen online en offline verkoop — hanteren we een generieke standaard voor duurzaamheidsstrategieën en de monitoring daarvan. Deze standaard verzekert dat bedrijven duurzaamheid op strategisch niveau integreren. De criteria voor dit thema zijn gericht op het stimuleren van inspanning, bewustwording, transparantie en verankering op bestuursniveau. Aanvragers dienen hun duurzaamheidsstrategie en -plan te beschrijven en ontwikkelen zelf een visie, doelstellingen en acties.

In de markt zien we dat bedrijven, zoals Dille & Kamille, steeds vaker ook hun duurzaamheidsjaarverslag delen. Hierin delen zij ook hun duurzaamheidsstrategie. Dit maakt het erg transparant en helpt consumenten om inzicht te geven in de inspanningen, iets waar de consument ook echt behoefte aan heeft. Ook werkt het openbaar delen van je strategie en je plannen als een stok achter de deur om plannen waar te maken en doelen te behalen.

Start met de e-learning van Thuiswinkel e-Academy

Thuiswinkel e-Academy heeft de e-learning ‘Duurzaamheidsstrategie’ ontwikkeld waarin dieper ingegaan wordt op dit thema van de certificering. Deze e-learning laat je de essentiële bouwstenen zien van een duurzaamheidsstrategie en voorziet je van praktische inzichten en concrete stappen om een effectieve duurzaamheidsstrategie te ontwikkelen en te implementeren die uniek is voor jouw webshop. Wil je leren hoe je een duurzaamheidsstrategie kunt opbouwen op basis van essentiële bouwstenen? Start direct met de e-learning die je stap voor stap meeneemt in het opzetten van een unieke duurzaamheidsstrategie voor jouw bedrijf.

Start met leren

Onderwerpen

Heb je vragen over
dit onderwerp?

Neem dan contact op met onze expert.

CTA Inge Demoed

Deel dit kennisartikel

Recente artikelen over dit onderwerp