De groene opties voor jouw webwinkel

Gepubliceerd op: 23 januari 2020
Bijgewerkt op: 19 augustus 2021
Duurzaamheid Tablet Met Plant 800X400

Over een week is het weer zover. Dan vinden de Webwinkel Vakdagen plaats in de Jaarbeurs Utrecht. Onze collega Alicja van Ewijk, adviseur duurzaamheid, betreedt op dag twee samen met Omoda het podium om te praten over de groene (bezorg)opties voor webwinkels. In de aanloop naar het event stelden wij alvast een paar vragen aan Alicja.

Wat is de belangrijkste ontwikkeling op het gebied van online winkelen volgens jou?

“Verduurzaming leeft en vanuit alle hoeken word je benaderd of geconfronteerd met duurzaamheidsvraagstukken. Zo ook in de e-commercesector. De belangrijkste ontwikkeling die ik zelf ervaar, is dat duurzaamheid steeds hoger op de agenda van retailer komt te staan. Zowel vanuit een groeiende interne drive en ambitie om te verduurzamen als op aandringen van de consument. Deze aspecten versterken elkaar en zijn nodig om daadwerkelijk verandering teweeg te brengen.”

Waar gaat jouw presentatie over tijdens de WWV?

“Tijdens mijn presentatie zet ik de feiten over de e-commercelogistiek op een rij, leg ik uit waarom het belangrijk is om als sector te verduurzamen en laat ik zien hoe je de CO₂-impact van jouw bezorging reduceert met behulp van Bewust Bezorgd. Je hoort als eerste over de lancering van een nieuwe en gemakkelijke implementatiemogelijkheid voor Bewust Bezorgd en Omoda deelt waarom zij duurzaamheid zo belangrijk vinden.”

Voor wie is jouw presentatie interessant?

“Voor iedereen die meer wil weten over verduurzaming van de e-commercesector en zijn eigen logistieke operatie. En dan met name op het gebied van CO₂-uitstoot. Webwinkels die zich willen onderscheiden en voorop willen lopen op het gebied van duurzaamheid, mogen zeker deze presentatie gewoonweg niet missen. Ik laat ze namelijk zien hoe ze dat kunnen doen.”

Kun je alvast een tipje van de sluier oplichten?

“We hebben een nieuwe, simpelere manier gevonden om Bewust Bezorgd te implementeren. Deze manier wordt tijdens de Webwinkel Vakdagen onthuld. Je kunt zelfs kans maken op een jaar lang gratis gebruik van Bewust Bezorgd!”

Onderwerpen

Deel dit kennisartikel

Recente artikelen over dit onderwerp