byJensen kiest voor Black Friday with a touch of green

Gepubliceerd op: 21 september 2022
Bijgewerkt op: 21 september 2022
Geschreven door
Byjensen Green Friday

Black Friday is dé dag om mooie aanbiedingen te doen aan jouw klanten. Maar ook een perfecte dag om aandacht te geven aan nieuwe en duurzame initiatieven. Verschillende bedrijven doen dit via Green Friday, iets wat inmiddels een groeiende beweging aan het worden is. Wekelijks brengen wij een artikel uit over de initiatieven die bedrijven hebben ondernomen. Deze week spreken wij Inge Haahr Jensen, eigenaar van byJensen, over hun Green Friday actie.

Wat hebben jullie vorig jaar gedaan met Black Friday?

De webshop die gespecialiseerd in Scandinavische woon- en lifestyle producten, kwam vorig jaar met het initiatief ‘Black Friday with a touch of Green’. De webshop, die staat voor duurzaam en functioneel Deens design, heeft gekozen voor een combinatie van Black- en Green Friday. “Wij willen graag met Black Friday mee blijven doen, maar doordat dit in strijd is met ons profiel hebben wij de ‘Green touch’ ingezet. Met onze Green Friday actie hebben wij minder korting gegeven dan dat we normaal gesproken zouden doen en kwamen onze klanten pas in aanmerking voor Black Friday korting vanaf een bepaald bedrag. Daarnaast hebben wij een CO2 compensatie betaald”, aldus Inge.

Hoe waren jullie ervaringen van vorig jaar?

Ondanks dat de webshop vorig jaar minder bestellingen had ontvangen dan het jaar ervoor, hebben ze bij byJensen een goed gevoel aan het initiatief overgehouden. “Vorig jaar hebben wij minder bestellingen ontvangen dan het jaar ervoor. Maar doordat deze versie beter past in ons duurzaamheidsprofiel, zijn wij erg tevreden”. Het initiatief van vorig jaar zal ook dit jaar weer worden ingezet.

Wat kan de consument volgens jullie het beste doen op Black- en Green Friday?

Uit onderzoek is gebleken dat Black Friday voor de meeste consumenten een goede reden is om te gaan winkelen. Inge heeft voor consumenten een goede tip om met beleid te gaan shoppen tijdens Black Friday: “Als consument is het verstandig om duidelijk een lijst te maken en dan op basis van die lijst te gaan zoeken”, vertelt Inge. Op die manier kunnen impulsaankopen worden voorkomen en geef jij Black Friday ook een Green touch.


Onderwerpen

Deel dit kennisartikel

Recente artikelen over dit onderwerp