Bring Back Friday bij IKEA

Gepubliceerd op: 16 november 2022
Bijgewerkt op: 16 november 2022
Geschreven door
IKEA 80 X 400

Black Friday is dé dag om mooie aanbiedingen te doen aan jouw klanten. Maar ook een perfecte dag om aandacht te geven aan nieuwe en duurzame initiatieven. Verschillende bedrijven doen dit via Green Friday, iets wat inmiddels een groeiende beweging aan het worden is. Wekelijks brengen wij een artikel uit over de initiatieven die bedrijven hebben ondernomen. Deze week spreken wij Hanneke van de Vijfeijke, Country Sustainability Manager bij IKEA, over hun Green Friday actie.

Wat hebben jullie vorig jaar gedaan met Black Friday?

IKEA draaide Black Friday vorig jaar om en kwam met ‘Bring Back Friday’. “Met ons initiatief probeerden we een tegengeluid te laten horen. Door de hoge kortingen die retailers met Black Friday geven wordt de overconsumptie gestimuleerd. Dit gingen wij bij IKEA tegen met onze Bring Back Friday actie. Hiermee kregen consumenten extra waarde terug bij onze meubel inruilservice. Op deze manier willen we de consument juist laten kijken naar wat je nog hebt, in plaats van te sturen op impulsaankopen”, vertelt Hanneke.

Hoe waren jullie ervaringen van vorig jaar?

Het Green Friday initiatief van IKEA was vorig jaar goed bevallen. “Voor ons is Bring Back Friday een echte win-win situatie. Het geeft onze klanten een goed gevoel om meubels, die ze niet langer meer gebruiken, een tweede leven te geven. En aan de andere kant zijn onze klanten die een nieuw meubel zoeken weer ontzettend blij met de mooie koopjes”, aldus Hanneke. 

Wat gaan jullie dit jaar doen tijdens Green Friday?

Doordat de actie van vorig jaar goed is bevallen, komt er ook dit jaar weer een actie waar de meubel inruilservice centraal staat. “Als je jouw gebruikte IKEA meubel bij ons inlevert, krijg je tijdens de activatieperiode extra waarde voor jouw oude meubel. Breng de gebruikte meubels tijdens Black Friday terug of scoor een tweedehands meubel uit de Circular Hub! Daarnaast zijn jullie altijd welkom om bij ons lekker (plantaardig) te eten in ons restaurant!”, aldus Hanneke.


Onderwerpen

Deel dit kennisartikel

Recente artikelen over dit onderwerp