Breng in drie stappen je CO2-impact in kaart

Pakketten Bezorgen 800 X 400

De musthave rekentool, Bewust Bezorgd, waarmee je de CO2-impact van jouw logistieke operatie in kaart brengt, is vanaf nu gratis beschikbaar in de Magento 2 Marketplace. De rekentool berekent de CO2-impact, geeft inzicht én laat zien welk effect logistieke innovaties hebben. Vanaf vandaag kun je in drie eenvoudige stappen via Magento 2 starten met Bewust Bezorgd.

Gepubliceerd op: 7 februari 2020
Bijgewerkt op: 19 augustus 2021
Geschreven door

De Bewust Bezorgd-tool berekent hoeveel CO2-uitstoot het versturen van een pakketje met zich meebrengt. Maakt jouw webwinkel gebruik van Magento 2? Dan kun je vanaf vandaag in drie stappen gratis aan de slag met Bewust Bezorgd.

Stap 1: Voeg de Magento 2-extensie toe

De Bewust Bezorgd-rekentool is een API (application programming interface), die vanaf nu beschikbaar is als een extensie voor Magento 2. Deze eerste versie installeer je eenvoudig. Ga naar de website https://github.com/magmodules/magento2-bewustbezorgd. In deze omgeving vind je de Bewust Bezorgd-extensie en vind je de commando-code waarmee je de tool kunt installeren in Magento.

Stap 2: Vraag een ShopID aan

De extensie is nu toegevoegd aan je webwinkel. De tool begint met rekenen als alle instellingen zijn voltooid. Om de instelling te voltooien heb je een uniek ShopID nodig. Mail naar Alicja van Ewijk (alicjavanewijk@thuiswinkel.org) of gebruik deze link om deze ShopID aan te vragen. Nadat je een ShopID hebt ontvangen en toegevoegd in de Bewust Bezorgd-extensie in Magento kun je de installatie afronden.

Stap 3: Krijg inzicht in je CO2-impact via een dashboard

Na de installatie wordt de CO2-impact van je logistieke operatie in kaart gebracht. Je ontvangt een persoonlijk dashboard dat dagelijks geüpdatet wordt en waarin je kunt zien welke aanpassingen je kunt maken om de CO2-uitstoot van je webshop te verlagen.

Neem je klant mee

Wanneer je alle stappen hebt doorlopen, kunnen klanten in de check-out van je webshop vervolgens zien welke afleveroptie de meest duurzame keuze is. Help je klanten de juiste keuze te maken en de meest groene bezorgoptie te selecteren. Leg bijvoorbeeld uit waar het rood-groene hartje van Bewust Bezorgd voor staat en verlaag samen de CO2-uitstoot van je webshop.

Onderwerpen

Heb je vragen over
dit onderwerp?

Neem dan contact op met onze expert.

Alicja van Ewijk 250x250

Deel dit kennisartikel

Recente artikelen over dit onderwerp