Bever kiest voor For Future Fridays

Bever 800 X 400

Black Friday is dé dag om mooie aanbiedingen te doen aan jouw klanten. Maar ook een perfecte dag om aandacht te geven aan nieuwe en duurzame initiatieven. Verschillende bedrijven doen dit via Green Friday, iets wat inmiddels een groeiende beweging aan het worden is. Wekelijks brengen wij een artikel uit over de initiatieven die bedrijven hebben ondernomen. Deze week spreken wij Marjolein Vendrig, Chief Marketing Officer van Bever, over hun Green Friday actie.

Gepubliceerd op: 19 oktober 2022
Bijgewerkt op: 19 oktober 2022
Geschreven door

Wat hebben jullie vorig jaar gedaan met Black Friday?

Bever gelooft in een wereld waarin spullen langer meegaan, ze deden vorig jaar niet mee met Black Friday en kwamen met het initiatief ‘For Future Fridays’. Met dit initiatief kon iedereen terecht bij Bever voor een gratis kledingreparatie en schoenonderhoud. “Het was een gedurfde keuze, maar tegelijkertijd onderdeel van onze bewuste strategie die klanten aanspreekt. Door goed voor je buitenproducten te zorgen, gaan ze veel langer mee. Waarom iets nieuws kopen als je eigen product nog langer meekan?” geeft Marjolein aan.

Hoe waren jullie ervaringen van vorig jaar?

For Future Fridays was een groot succes voor Bever. “We zagen dat medewerkers en klanten onze duurzaamheidsinitiatieven waardeerden, er stonden lange rijen voor de winkels en onze collega’s waren supertrots. Dit zorgde voor enorm veel positieve energie in onze organisatie” aldus Marjolein. Daarnaast geeft Marjolein aan blij te zijn met Future Friday en alle andere duurzaamheidsinitiatieven. “Op deze manier kunnen we het bewustzijn van consumenten, en onze eigen bijdrage aan een duurzamere wereld, vergroten. Zo kunnen ook de volgende generaties van de buitenwereld blijven genieten”, aldus Marjolein. Voor Bever zijn er dus genoeg reden om ook dit jaar met een soortgelijke actie als For Future Fridays te komen.

Wat doen jullie dit jaar met Green Friday?

Marjolein geeft aan dat Bever ook dit jaar met Green Friday weer een mooi Green Friday initiatief heeft. “We herhalen de succesformule van For Future Fridays. Op 26 november kan iedereen weer bij Bever terecht voor gratis kledingreparatie en schoenonderhoud. Waar we vorig jaar nog in zes winkels kleine reparaties ter plekke repareerde, kan dat dit jaar in maar liefst vijftien Bever-winkels. In de overige winkels en voor grotere reparaties kunnen consumenten hun item inleveren en na maximaal twee weken weer zo goed als nieuw ophalen. We werken hierbij samen met partners die alle kleding met veel buitenliefde maken”.

Wat kunnen webshops volgens jullie het beste doen op Black- en Green Friday?

Met het For Future Fridays initiatief hoopt Marjolein ook andere webshops te inspireren. “Wij hopen retailers bewust te maken van hun rol in het proces naar een duurzamere samenleving. Alleen samen kunnen we de doelstellingen van het VN-Klimaatakkoord en het Nederlandse ‘Beleidsprogramma circulair textiel’ versneld bereiken”, aldus Marjolein.


Onderwerpen

Heb je vragen over
dit onderwerp?

Neem dan contact op met onze expert.

CTA Ellen De Lange

Deel dit kennisartikel

Recente artikelen over dit onderwerp