Bever kiest voor For Future Fridays

Gepubliceerd op: 19 oktober 2022
Bijgewerkt op: 19 oktober 2022
Geschreven door
Bever 800 X 400

Black Friday is dé dag om mooie aanbiedingen te doen aan jouw klanten. Maar ook een perfecte dag om aandacht te geven aan nieuwe en duurzame initiatieven. Verschillende bedrijven doen dit via Green Friday, iets wat inmiddels een groeiende beweging aan het worden is. Wekelijks brengen wij een artikel uit over de initiatieven die bedrijven hebben ondernomen. Deze week spreken wij Marjolein Vendrig, Chief Marketing Officer van Bever, over hun Green Friday actie.

Wat hebben jullie vorig jaar gedaan met Black Friday?

Bever gelooft in een wereld waarin spullen langer meegaan, ze deden vorig jaar niet mee met Black Friday en kwamen met het initiatief ‘For Future Fridays’. Met dit initiatief kon iedereen terecht bij Bever voor een gratis kledingreparatie en schoenonderhoud. “Het was een gedurfde keuze, maar tegelijkertijd onderdeel van onze bewuste strategie die klanten aanspreekt. Door goed voor je buitenproducten te zorgen, gaan ze veel langer mee. Waarom iets nieuws kopen als je eigen product nog langer meekan?” geeft Marjolein aan.

Hoe waren jullie ervaringen van vorig jaar?

For Future Fridays was een groot succes voor Bever. “We zagen dat medewerkers en klanten onze duurzaamheidsinitiatieven waardeerden, er stonden lange rijen voor de winkels en onze collega’s waren supertrots. Dit zorgde voor enorm veel positieve energie in onze organisatie” aldus Marjolein. Daarnaast geeft Marjolein aan blij te zijn met Future Friday en alle andere duurzaamheidsinitiatieven. “Op deze manier kunnen we het bewustzijn van consumenten, en onze eigen bijdrage aan een duurzamere wereld, vergroten. Zo kunnen ook de volgende generaties van de buitenwereld blijven genieten”, aldus Marjolein. Voor Bever zijn er dus genoeg reden om ook dit jaar met een soortgelijke actie als For Future Fridays te komen.

Wat doen jullie dit jaar met Green Friday?

Marjolein geeft aan dat Bever ook dit jaar met Green Friday weer een mooi Green Friday initiatief heeft. “We herhalen de succesformule van For Future Fridays. Op 26 november kan iedereen weer bij Bever terecht voor gratis kledingreparatie en schoenonderhoud. Waar we vorig jaar nog in zes winkels kleine reparaties ter plekke repareerde, kan dat dit jaar in maar liefst vijftien Bever-winkels. In de overige winkels en voor grotere reparaties kunnen consumenten hun item inleveren en na maximaal twee weken weer zo goed als nieuw ophalen. We werken hierbij samen met partners die alle kleding met veel buitenliefde maken”.

Wat kunnen webshops volgens jullie het beste doen op Black- en Green Friday?

Met het For Future Fridays initiatief hoopt Marjolein ook andere webshops te inspireren. “Wij hopen retailers bewust te maken van hun rol in het proces naar een duurzamere samenleving. Alleen samen kunnen we de doelstellingen van het VN-Klimaatakkoord en het Nederlandse ‘Beleidsprogramma circulair textiel’ versneld bereiken”, aldus Marjolein.


Onderwerpen

Deel dit kennisartikel

Recente artikelen over dit onderwerp

 • Denk mee over circulair textiel nationaal beleidsprogramma

  Gepubliceerd op 17 juni 2024

  Voor circulair textiel publiceert het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat een concept-beleidsprogramma voor 2025 tot 2030, met de vraag om input te leveren voor bedrijven.

  Duurzaamheid
 • De sleutel tot duurzame groei

  Gepubliceerd op 29 mei 2024

  Om concurrerend te blijven is het omarmen en het toepassen van de razendsnelle opkomst van Artificial Intelligence, voice-technologie en dataverzameling essentieel.

  Duurzaamheid In Het Nieuws
 • Circulair shoppen in 2030: De Toekomst van Reparatie in de Retail

  Gepubliceerd op 21 mei 2024
  Kennisartikel

  In 2030 moet Nederland 50% minder primaire abiotische grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. In 2050 streeft Nederland naar een volledig circulaire economie.

  Duurzaamheid (1)
 • Vijf redenen waarom een duurzaamheidsstrategie onmisbaar is

  Gepubliceerd op 13 mei 2024
  Kennisartikel

  Duurzaamheid is een belangrijk thema binnen e-commerce. Ondanks de brede toepasbaarheid van het onderwerp duurzaamheid is het vaak lastig om er grip op te krijgen én te houden. Waar begin je, wat zijn thema's die kansrijk zijn voor jouw organisatie, waar sta je nu, en hoe doe je het goed? Een duurzaamheidsstrategie helpt je organisatie om hier inzicht in te krijgen en een route voor de toekomst uit te stippelen.

  Duurzaamheid 800 X 400 (1)