Altijd Green Friday bij Yumeko

Gepubliceerd op: 9 november 2022
Bijgewerkt op: 9 november 2022
Geschreven door
Yumeko Green Friday 800 X 400

Black Friday is dé dag om mooie aanbiedingen te doen aan jouw klanten. Maar ook een perfecte dag om aandacht te geven aan nieuwe en duurzame initiatieven. Verschillende bedrijven doen dit via Green Friday, iets wat inmiddels een groeiende beweging aan het worden is. Wekelijks brengen wij een artikel uit over de initiatieven die bedrijven hebben ondernomen. Deze week spreken wij Marietje de Savornin Lohman, Marketing Manager bij Yumeko, over hun Green Friday actie.

Wat hebben jullie vorig jaar gedaan met Black Friday?

Doordat de producten die Yumeko verkoopt duurzaam zijn, is het bij Yumeko ieder jaar Green Friday. Door tijdens Black Friday jouw bad- en/ of beddengoed in te kopen, vergroot je de positieve impact die Yumeko maakt. “Wij geven vanaf Black Friday tot aan Cyber Monday korting op de gehele collectie. We willen de shopper een duurzaam alternatief aanbieden. Als je toch boodschappen gaat doen tijdens Black Friday, doe dat dan met een positieve impact op mens, dier en milieu”, aldus Marietje.

Hoe waren jullie ervaringen van vorig jaar?

De Green Friday acties van voorgaande jaren waren bij Yumeko goed bevallen. “Niet voor iedereen zijn de producten van Yumeko eenvoudig te bekostigen. Tijdens Green Friday geven we meerdere dagen korting, dit maakt het voor meer mensen mogelijk om onze producten aan te schaffen”, aldus Marietje. Deze kortingsacties, die ook dit jaar weer zullen worden gegeven, worden goed ontvangen door de klanten van Yumeko. “Ieder jaar zien we tijdens Green Friday ongeveer 50% nieuwe klanten. Onze consumenten zijn erg positief en er is niemand verbaasd dat wij aan Green Friday doen”, vertelt Marietje.

Wat kan de consument volgens jullie het beste doen op Black- en Green Friday?

“Wij vinden het heel belangrijk dat je voor Black Friday bepaalt wat je echt nodig hebt. Door jezelf van tevoren goed te oriënteren en door lijstjes te maken, wordt overconsumptie voorkomen en draag je bij aan de planeet. Bij het oriënteren is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent over het product. Zo zorg je ervoor dat bijvoorbeeld de maat en de kleur kloppen en zo voorkom je weer onnodige retouren. Daarnaast kan je als consument ook nog goed op keurmerken letten. Zo weet je zeker dat de producten die je koopt op een eerlijke en duurzame wijze geproduceerd is”, geeft Marietje aan.

Onderwerpen

Deel dit kennisartikel

Recente artikelen over dit onderwerp