48.000 verkooppartners voorbereiden op de piek, hoe doen ze dat bij bol.com?

Gepubliceerd op: 20 november 2020
Bijgewerkt op: 18 oktober 2021
Geschreven door
48.000 Verkooppartners Voorbereiden Op De Piek 800 X 400

Nog even en dan is het zover! De periode waarin doorgaans 75 tot 80 procent van de totale jaaromzet wordt gerealiseerd. Dus een goede voorbereiding is ontzettend belangrijk om ervoor te zorgen dat ‘je winkel’ er perfect bij staat en goed vindbaar is. "Bij Bol.com weten we er alles van, want we maken de feestdagen al meer dan 20 jaar mee. En dat betekent ook dat we onze 48.000 verkooppartners uit België en Nederland hier optimaal op voorbereiden, zodat ze alles weten om de feestdagenperiode zo succesvol mogelijk te maken."

We vroegen Lotte Lummen hoe bol.com partners hierbij helpt. Lotte is Senior Marketeer en verantwoordelijk voor de feestdagencommunicatie voorafgaand en tijdens de piekperiode. “Met een heel team bedenken we welke tips, data en inzichten we met onze partners kunnen delen om hen te helpen optimaal te presteren tijdens de feestdagen. We kijken daarbij naar data maar vragen ook de behoefte uit bij onze partners. Op die manier krijgen partners op het juiste moment de meest relevante inzichten en adviezen.”

Kansen aanreiken

“De zogenoemde piekperiode start weliswaar in november, maar we weten dat het merendeel van onze ondernemers al in januari, soms zelfs tijdens de feestdagen, start met voorbereiden en assortimentskeuzes maken voor de volgende feestdagenperiode. We maken vanuit bol.com dan ook gerichte keuzes in onze communicatie om zo relevant mogelijk te zijn. Zo delen we in de zomer al verkoopprognoses en starten we in augustus/september met het delen van kennis en organiseren we webinars. Bijvoorbeeld over Sponsored Products. Want als je daar dan al mee start, worden je artikelen nog beter gevonden tijdens de feestdagen door miljoenen klanten."

“Niet iedere ondernemer is hier misschien direct mee bezig, maar we zien wel een belangrijke rol voor bol.com om onze verkooppartners hier actief over te adviseren. We delen graag kennis die we in de loop der jaren hebben opgebouwd om hen verder op weg helpen. Door continu kansen als deze aan te reiken, kunnen we hen immers helpen om de groei van hun onderneming te versnellen. En laat dat nou net datgene zijn waar het bij ons om gaat! Denk aan whitepapers, video’s of de zojuist gelanceerde Groeiscan. Een mooie tool, waarmee onze partners aan de hand van een paar vragen advies op maat krijgen over het nog meer laten opvallen van hun artikelen op bol.com, en ze zo dus meer bereik kunnen genereren."

Piekfijn-event

“Ook organiseren we elk jaar een Piekfijn-event. De naam zegt het eigenlijk al, we delen piekfijne informatie. We bouwen een grote studio op en zetten bol.com-collega’s met jarenlange expertise bij elkaar die hun kennis delen met onze partners. Want zo weten partners welke verkoopstrategie ze het beste kunnen voeren tijdens de feestdagen. En wat te denken van de logistieke uitdagingen tijdens de periode waarin nog meer mensen online gaan bestellen? En hoe werkt dat door op je voorraad? We weten dat deze vragen spelen onder onze ondernemers, dus alle reden om daar kennis op te delen, vragen te beantwoorden tijdens het event en de piekperiode voor iedereen zo succesvol mogelijk te maken. Ik zou zeggen: bring on the feestdagen.”

Benieuwd naar verdiepende informatie over de feestdagen of in het algemeen over een samenwerking met Bol.com? Ga naar het Partnerplatform.

Onderwerpen

wees voorbereid bestel op tijd

Wees voorbereid -

Bestel op tijd

De feestdagenperiode is de mooiste maar ook de drukste tijd van het jaar! Op piekdagen gaan er ruim 2 miljoen pakketjes naar consumenten toe. Hoe zorg je ervoor dat in alle drukte de pakketten toch op tijd aankomen? We helpen je ook dit jaar weer met tips om de piek te spreiden en de consumentencampagne.

Bekijk de tips en campagne

Deel dit kennisartikel

Recente artikelen over dit onderwerp