Onderzoek Verduurzaming Retailers

Gepubliceerd op: 16 mei 2022
Bijgewerkt op: 27 september 2022
Geschreven door
Blokjes Duurzaamheid

Een duurzaam assortiment. Het is een kwestie van tijd voordat er regelgeving door de Europese Unie, als onderdeel van het EU Action Plan, wordt ingevoerd op dit gebied. De milieu-impact van merken, en daarmee ook retailers, ligt in vrijwel alle gevallen voor het grootste deel in de productieketen. Daarom worden zowel fabrikanten als retailers in de toekomst verantwoordelijk gesteld voor de duurzaamheid van de producten die zij aanbieden. Thuiswinkel.org, Fairify en de Rijkswaterstaat deden een onderzoek onder retailers en komen met tien aanbevelingen. 

De retailer die zich momenteel nog vertrouwd beweegt binnen een bewezen businessmodel, dat rust op lineaire groeidoelen en lage prijzen om deze groeidoelen te behalen, wordt hiermee uitgedaagd om oplossingen te zoeken en dit te combineren met duurzaamheid – dat hier in de eerste plaats haaks op lijkt te staan of in ieder geval deze groeidoelen in de weg lijkt te zitten.

Omdat retailers aangegeven graag stappen te willen zetten, maar niet goed weten hoe ze hieraan moeten beginnen is dit onderzoek in het leven geroepen. Wat houdt een duurzaam assortiment eigenlijk in? En hoe kom je daar als retailer? In dit onderzoek proberen we de problemen, kansen en behoeften van retailers in kaart te brengen en daarmee perspectieven en oplossingen te vinden voor verduurzaming van het aanbod van de retailer.

Lees hier het uitgebreide artikel

Downloads

  • Onderzoek Verduurzaming Retailers 2022

    Behoeften, kansen en problemen bij het integreren van duurzaamheid.

Onderwerpen

Deel deze download

Recente artikelen over dit onderwerp