Circular Economy Action Plan

Gepubliceerd op: 1 maart 2019
Bijgewerkt op: 6 december 2021
Circular Economy Action Plan

De invulling van de circulaire economie wordt steeds concreter. Zowel Europese als nationale overheden oriënteren zich op die economie en de rol die wetgeving hierin moet spelen. Het bedrijfsleven heeft de eerste initiatieven al ontwikkeld en verschillende nieuwe businessmodellen komen van de grond. En dat is ook noodzakelijk, want de grondstoffen in de wereld raken langzaam op. Maar het reduceren van de milieudruk vormt ook kansen voor innovaties. Want grondstoffen zijn veel geld waard, dus waarom zou je ze zomaar weggooien? Waar we het nu voornamelijk nog hebben over het recyclen van materialen, verwachten we dat de circulaire economie in de toekomst impact zal hebben op de gehele keten. De circulaire economie biedt kansen voor nieuwe business modellen, waarin de online retail een cruciale rol kan spelen. De hoogste tijd dus om hier meer aandacht aan te besteden.

Wat staat je de komende tijd te wachten? Lees het Circular Economy Action Plan van de Europese Commissie.

Onderwerpen

Deel deze download

Recente artikelen over dit onderwerp

 • De sleutel tot duurzame groei

  Gepubliceerd op 29 mei 2024

  Om concurrerend te blijven is het omarmen en het toepassen van de razendsnelle opkomst van Artificial Intelligence, voice-technologie en dataverzameling essentieel.

  Duurzaamheid In Het Nieuws
 • Circulair shoppen in 2030: De Toekomst van Reparatie in de Retail

  Gepubliceerd op 21 mei 2024
  Kennisartikel

  In 2030 moet Nederland 50% minder primaire abiotische grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. In 2050 streeft Nederland naar een volledig circulaire economie.

  Duurzaamheid (1)
 • Vijf redenen waarom een duurzaamheidsstrategie onmisbaar is

  Gepubliceerd op 13 mei 2024
  Kennisartikel

  Duurzaamheid is een belangrijk thema binnen e-commerce. Ondanks de brede toepasbaarheid van het onderwerp duurzaamheid is het vaak lastig om er grip op te krijgen én te houden. Waar begin je, wat zijn thema's die kansrijk zijn voor jouw organisatie, waar sta je nu, en hoe doe je het goed? Een duurzaamheidsstrategie helpt je organisatie om hier inzicht in te krijgen en een route voor de toekomst uit te stippelen.

  Duurzaamheid 800 X 400 (1)
 • Nieuwe regelgeving verplicht rapportage over CO2-uitstoot werknemers

  Gepubliceerd op 6 mei 2024
  Kennisartikel

  Heeft u meer dan 100 personen werkzaam bij uw organisatie? Dan moet u gaan voldoen aan het besluit Werkgebonden personenmobiliteit (WPM).

  Nieuwe Regelgeving Verplicht Rapportage Over CO2 Uitstoot Werknemers800x400