Een nieuwe campagne van Ecommerce Europe en EuroCommerce roept Europese beleidsmakers op om de btw-afdrachten van cross-border e-commerce verder te vereenvoudigen. Dit moet het probleem oplossen van dure lokale afdrachten die bedrijven moeten doen met vestigingen in meerdere Europese landen.

Import One-Stop Shop

Op 1 juli 2021 zijn de btw-regels voor e-commerceverkoop aan consumenten gewijzigd: als onderneming kun je nu bij één-loket de btw voor meerdere landen afdragen, de zogenaamde e-commerce Import One-Stop Shop (IOSS). Ecommerce Europe en EuroCommerce zijn blij met de invoering van deze vereenvoudig. Thuiswinkel.org werkt met genoemde Europese partners al langer aan het vereenvoudigen van grensoverschrijdende verkopen, inclusief het vereenvoudigen van de regeldruk en administratieve lasten.

Oproep voor verdere vereenvoudiging

De nieuwe btw-regels gaan echter nog niet ver genoeg. In de praktijk moeten webshops nog steeds hun buitenlandse btw-registraties bijhouden voor elk EU-land waar zij voorraden verzenden of aanhouden. Een tijdrovende en dure zaak. Om dit probleem aan te pakken, is het advies van Thuiswinkel.org aan Europese beleidsmakers om de bestaande nieuwe btw-regeling verder uit te breiden en toe te werken naar één btw-identificatie in Europa.

Meer weten?

De campagne bestaat onder andere uit een nieuwe website om meer bekendheid te geven aan de voordelen van één btw-identificatie in Europa. Bekijk ook de video:

Pas je cookie-instellingen aan om deze video te bekijken.

 

Als je meer wil weten over de ambities van de Europese Commissie om tot vereenvoudiging van belastingen te komen, bekijk dan het Pakket dat hiervoor is opgesteld.

Heb jij vragen over
dit onderwerp?

Neem dan contact met onze expert.

Martijn Hos (250 X 250 Px)
Martijn Hos