We hebben de afgelopen weken niet stilgezeten, want we hebben een nieuwtje: de nieuwe website van Bewust Bezorgd is live! Er is de afgelopen tijd hard gewerkt aan een spiksplinternieuwe website vol met informatie over de rekentool Bewust Bezorgd, speciaal voor webwinkels die willen starten met verduurzamen of hier al mee bezig zijn.

“De Bewust Bezorgd rekentool bestaat al enige tijd. De tool is zeer geavanceerd en biedt vele mogelijkheden. Op de nieuwe website vind je al deze informatie overzichtelijk bij elkaar. Uiteraard kun je je ook aanmelden om deel te nemen”, vertelt Alicja van Ewijk, Adviseur Duurzaamheid & Logistiek bij Thuiswinkel.org. “Een leuke extra toevoeging is onze kennisbank, hier gaan we de komende tijd inspiratie en kennis delen in de vorm van video’s en greenpapers.”

Consument wil duurzame levering

Twee derde van de consumenten een duurzame levering belangrijk. Is er een milieuvriendelijkere afleveroptie? Dan kiest 67% van de consumenten daarvoor. Bovendien is 62% van de consumenten is bereid om langer te wachten op een bestelling als dat duurzamer is. Deze cijfers komen uit de Reputatiemonitor E-commerce en Duurzaamheid, hiermee meet Thuiswinkel.org hoe de consument denkt over online winkelen en milieuvriendelijkheid.

Reden om te starten met Bewust Bezorgd. Bewust Bezorgd brengt het CO₂-verbruik van jouw logistieke operatie in kaart, via een persoonlijk dashboard krijg je inzicht in hoe jij je webshop kunt verduurzamen. Bovendien kun je met Bewust Bezorgd eenvoudig aan de consument laten zien wat voor zijn bestelling de meest duurzame afleveroptie is. De Bewust Bezorgd-rekentool is gratis te gebruiken voor leden van Thuiswinkel.org. Direct aan de slag met Bewust Bezorgd? Meld je gratis aan.

Ben jij benieuwd naar de nieuwe website?

Neem nu een kijkje op www.bewustbezorgd.org.

Heb jij vragen over
dit onderwerp?

Neem dan contact met onze expert.

Alicja van Ewijk 250x250
Alicja van Ewijk