Naast pepernoten, stoomboten en bebaarde goedheiligmannen kent december nóg een traditie: shoppen! Het einde van het jaar is prime-time cadeautjestijd, en dat betekent werk aan de (web)winkel. Voor de verkoper of verzender, en voor ons als vervoerder. Maar wees gerust, met goed samenwerken kunnen we – letterlijk – bergen verzetten. Zo gaan we er weer voor zorgen dat niemand straks met lege handen rond de kerstboom zit.

Een goed begin is het halve werk

Sta jij al klaar voor de drukte? Meer dan ooit verwacht de klant tegenwoordig gebruiksgemak, flexibele service en pijlsnelle levering. Dat betekent een webshop met slimme bezorgopties, duidelijke communicatie en voldoende mogelijkheden om je pakketje te volgen. Hoe soepeler het loopt, hoe tevredener de klant. En hoe sneller hij weer bij je terugkomt. Nu de drukte eraan komt, helpen we je graag om je webshop helemaal up-to-date te brengen. Met deze tips ga je de feestdagen vol vertrouwen tegemoet:

1. Verspreid de drukte

Alles in één keer, dat kan niet. Maar als we de bestellingen weten te spreiden, dan kunnen we dit jaar meer pakketjes bezorgen dan ooit. Daar kun je slim op inspelen, bijvoorbeeld door je aanbiedingen al in de weken vóór Black Friday te starten, of ze juist langer te laten doorlopen. Je kunt de klant ook sturen met flexibele bezorgkosten: wat duurder in de piek, wat goedkoper als het rustig is. Verwacht je drukte op één bepaald moment? Deel je forecast met DHL, dan zorgen we dat we op het juiste moment klaarstaan.

2. Lever je zendingen slim aan

Wat gaat sneller, één pakketje afleveren, of twee tegelijk? Klopt, het helpt om je artikelen zo veel mogelijk te bundelen in één bestelling. En vervolgens ook in één doos. Dat is duurzaam, fijn voor de besteller, en het scheelt ons een hoop tijd. Zo kunnen we zorgen dat iedere bestelling op tijd bij jouw klant aankomt. Ook is het slim om je zendingen zo vroeg mogelijk, en bij voorkeur aan het eind van de week aan te leveren bij DHL.

3. Richt je winkel goed in

Wie online bestelt, wil het liefst uit veel opties kunnen kiezen. ‘s Avonds bezorgen? Prima. Aanbellen bij de buren? Doen we. Ophalen bij het DHL ServicePoint om de hoek? Geen probleem, ligt klaar. Door je webshop aan DHL te koppelen kun je klanten al deze mogelijkheden bieden, voor maximaal gebruiksgemak. Hoe flexibeler je bent, hoe groter de kans dat klanten helemaal tevreden zijn. En waarschijnlijk snel weer bij je terugkomen.

4. Stel je klant gerust

Is het al bijna pakjesavond, maar is de nieuwe speelgoedtrein nog niet bezorgd? Paniek! Het is fijn als je klant in zo’n geval weet waar hij aan toe is. Zorg dus dat je een emailadres doorgeeft bij elke bestelling, dan sturen wij een track-and-trace. Tijdens het bezorgproces krijgt de klant steeds een update, van distributiecentrum tot de voordeur. Zo lopen we elkaar niet mis, en hoeven we niet onnodig heen en weer te rijden. En als iemand tóch de deur uit moet, is dat geen probleem. De klant kan dat eenvoudig aan ons laten weten. Dan komen we later, of bezorgen we bij een servicepunt in de buurt. Met de Mijn DHL app kan de klant tot vlak voor de bezorging nog zijn bezorgwensen aanpassen, of bijvoorbeeld een plek rond het huis aanwijzen, waar we het pakket mogen neerzetten.

We hebben er zin in!

Hoe sluit je een jaar feestelijk af? Door te zorgen dat alle cadeautjes op tijd onder de boom liggen. DHL is vastbesloten om er weer vol voor te gaan. Dus: soepel vervoer van je winkel tot de voordeur van je klant. Daarmee halen we voor jouw winkel het meeste uit de drukte. Voor de piekdagen hebben we onze sorteercapaciteit flink vergroot, met nieuwe locaties en sorteerinstallaties. Verder staan we klaar met nog eens 400 fonkelnieuwe elektrische bestelauto’s om alle pakketjes te bezorgen. Wie dat wil kan zijn bestelling ook komen halen bij een van de 3.750 DHL ServicePoints. Zo zorgen we voor tevreden klanten, én houden we de verzendreputatie van je webshop hoog. Op naar Sinterklaas!