Stichting Trees for All is opgericht in 1999 en heeft sindsdien wereldwijd al miljoenen bomen geplant tegen de klimaatverandering. Dit jaar komt Trees for All op Black Friday, 25 november, met het Green Friday Forest event.

Het idee achter Green Friday Forest

Black Friday is voor veel consumenten de dag om koopjes in te slaan. De kortingen die webshops geven resulteren tot veel bestellingen die weer leiden tot extra reisbewegingen van pakketbezorgers. Trees for All probeert met het Green Friday Forest event de consument aan te moedigen om ook tijdens Black Friday te investeren in het milieu. Ook als webshop kan je hier een bijdrage aanleveren. Vorig jaar speelden meerdere bedrijven hier al op in en maakte zij van Black Friday Green Friday.  

Waarom Green Friday?

Duurzaamheid is voor consumenten een steeds belangrijk thema aan het worden. Uit de duurzaamheidsmonitor is gebleken dat 66% van de consumenten duurzaam wil worden. Het is belangrijk om aan deze toenemende vraag te voldoen, iets waar je als webshop met Green Friday of een combinatie van Green- en Black Friday op in kan spelen. Vorig jaar kwam bijvoorbeeld byJensen, de webshop die gespecialiseerd is in Scandinavische woon- en lifestyle producten, met het initiatief Green Friday with a Touch of green. De webshop deed mee aan Black Friday maar gaf tegelijkertijd iets terug aan het milieu.

Ook dit jaar komen webshops met verschillende initiatieven om in te spelen op deze toenemende vraag naar duurzaamheid. Bedenk zelf een mogelijke combinatie zoals byJensen, of kijk naar de kansen die het meedoen met het Green Friday Forest event jouw organisatie biedt. Ben je benieuwd naar de kansen die dit initiatief jouw webshop geeft?

BEKIJK DAN DE WEBSITE VAN TREES FOR ALL >


CTA Green Friday (1)

Van Black Friday naar Green Friday?
Ontdek meer over Green Friday

Black Friday is dé dag om mooie aanbiedingen te doen aan jouw klanten. Maar ook een perfecte dag om aandacht te geven aan nieuwe en duurzame initiatieven. Verschillende bedrijven doen dit via Green Friday, iets wat inmiddels een groeiende beweging aan het worden is. Met onderstaande artikelen wil Thuiswinkel.org jouw webshop kennis laten maken met het duurzame initiatief. 

 

Heb je vragen over
dit onderwerp?

Neem dan contact op met onze expert.

Ellen de Lange 250x250
Ellen de Lange