Black Friday is dé dag om mooie aanbiedingen te doen aan jouw klanten. Maar ook een perfecte dag om aandacht te geven aan nieuwe en duurzame initiatieven. Verschillende bedrijven doen dit via Green Friday, iets wat inmiddels een groeiende beweging aan het worden is. Wekelijks brengen wij een artikel uit over de initiatieven die bedrijven hebben ondernomen. Deze week spreken wij Christian Lutz, Lead Link Communicatie bij Secrid, over hun Green Friday actie.

Wat hebben jullie vorig jaar gedaan met Black Friday?

Secrid, de Nederlandse pasjeshouder sinds 1995, gelooft erin dat het consumeren van minder, maar beter ontworpen producten, beter is voor de planeet. “Wij leggen de focus op de levensduur en stellen voorop dat naast een lokale productie en sourcing van materialen, eerlijke salarissen worden geboden aan iedereen in de keten”, aldus Christian. Vorig jaar kwam SECRID tijdens Black Friday met het initiatief om consumenten uit te nodigen naar een van hun Care & Repair punten. “Ons bericht was vorig jaar tweedelig: enerzijds was het een uitnodiging aan onze consumenten om naar een van onze Care & Repair punten te komen, en anderzijds om consumenten te inspireren en tot nadenken te zetten”. Om de mensen te inspireren werd er een verhaal over de collectieve kracht, in samenwerking met Award-winning Spoken word artist Elten Kiene, naar buiten gebracht. Daarnaast zijn ze bij Secrid ook nog eens opgetrokken met FREITAG. “FREITAG is een duurzaam merk waar we eerder mee samen hebben gewerkt. Zij hadden tijdens Green Friday besloten om de deuren te sluiten, wij gaven hier onze eigen twist aan. We kunnen ons namelijk goed identificeren met onze messaging rondom onze actie”, aldus Christian.

Hoe waren jullie ervaringen van vorig jaar?

De ervaringen van de Nederlandse pasjeshouder waren erg positief. “We kregen veel fijne feedback, zowel intern als extern van onze partners. We kregen te horen dat het een goed initiatief was en een mooie kans om andere webshops te inspireren”, aldus Christian. Zo zal Secrid ook dit jaar weer met een Green Friday initiatief komen. “We gaan doorborduren op ons initiatief van vorig jaar. We blijven communiceren over onze Care & Repair punten en daarnaast hebben wij Elten Kiene gevraagd om in hetzelfde teken de stok door te geven aan een groep jonge talenten. Met hen organiseren we dit jaar een Green Friday Lab. Hierbij nodigen we hen uit om binnen een dag inspirerende creatieve werken te produceren”.

Wat kan de consument volgens jullie het beste doen op Black- en Green Friday?

Bij Secrid vinden ze niet dat de consumenten de verantwoordelijkheid moet dragen. “Ik denk vooral dat authenticiteit voorop moet staan. Green Friday is een tastbaar moment in onze agenda’s. Bedrijven die produceren moeten verantwoordelijkheid dragen voor hun impact”, aldus Christian.

CTA Green Friday (1)

Van Black Friday naar Green Friday?
Ontdek meer over Green Friday

Black Friday is dé dag om mooie aanbiedingen te doen aan jouw klanten. Maar ook een perfecte dag om aandacht te geven aan nieuwe en duurzame initiatieven. Verschillende bedrijven doen dit via Green Friday, iets wat inmiddels een groeiende beweging aan het worden is. Met onderstaande artikelen wil Thuiswinkel.org jouw webshop kennis laten maken met het duurzame initiatief. 

 

Heb je vragen over
dit onderwerp?

Neem dan contact op met onze expert.

Ellen de Lange 250x250
Ellen de Lange