De Thuiswinkel Duurzaamheid Monitor geeft inzicht in de houding en het duurzaamheidsgedrag van consumenten rondom online aankopen. Download hieronder de resultaten!

Steeds meer webwinkels kiezen voor duurzamere verpakkingen, minder lucht in pakketjes en CO2-neutrale DC’s. Maar hoe zit het met de bezorging van online bestellingen? Kan dat duurzamer? En wat betekent dat voor de kosten en snelheid van levering? Wat vindt de consument daarvan?

De Thuiswinkel Duurzaamheid Monitor geeft inzicht in de ontwikkelingen en het duurzaamheidsgedrag tijdens en na de coronapandemie. Naast de percepties van consumenten, laten we wetenschappers aan het woord die laten zien dat percepties die we bij consumenten meten, niet altijd overeenkomen met wetenschappelijk onderzoek naar bijvoorbeeld mobiliteitseffecten en de carbon footprint van online winkelen. En we kijken naar de misverstanden die heersen. Met de inzichten van dit rapport kunnen webwinkels hun strategie, logistiek en marketing rond het thema duurzaamheid optimaliseren. Zo werken we samen met webwinkels, wetenschap en consumenten aan veilig en verantwoord online winkelen.

Leden en business partners van Thuiswinkel.org kunnen de Thuiswinkel Duurzaamheid Monitor hieronder gratis downloaden. Ben je geen lid of business partner? Lees het persbericht "Consument wil duurzaam online winkelen, maar weet niet hoe".

De Thuiswinkel Duurzaamheid Monitor is alleen bestemd voor eigen inzage van leden en business partners en mag niet openbaar beschikbaar worden gesteld.

Download alles

Exclusief voor leden en partners van Thuiswinkel.org

Thuiswinkel Duurzaamheid Monitor 2022

Krijg inzicht in de houding en het gedrag van consumenten rondom online aankopen.

Downloaden
Thuiswinkel Duurzaamheid Monitor 2023

Krijg inzicht in de houding en het gedrag van consumenten rondom online aankopen.

Downloaden