Marktonderzoeken Header 1920 X 1080 Blaadjes Met Statistieken

Marktonderzoeken

Thuiswinkel.org brengt in samenwerking met andere partijen periodiek verschillende marktonderzoeken op het gebied van e-commerce uit. Deze onderzoeken bieden een dieper inzicht in de online markt en zijn gratis toegankelijk voor onze leden en business partners.

De e-commercemarkt is aan verandering onderhevig en om een goed beeld te kunnen blijven houden van wat er speelt, voert Thuiswinkel.org op verschillende relevante gebieden onderzoek uit. Deze onderzoeken worden in samenwerking met onafhankelijke onderzoeksbureaus en eventueel met andere partijen uit de online-retailbranche uitgevoerd. Op deze manier waarborgen we betrouwbare onderzoeksresultaten die door veel partijen gebruikt kunnen worden.

[Unique Selling Points]

Periodiek inzicht in een snel veranderende markt
Overzichtelijke rapportages
Betrouwbare onderzoeksresultaten
Aandacht voor verschillende e-commerceonderwerpen
Gratis voor leden en business partners
Op Nederlands én Europees niveau

Beter inzicht in de e-commercemarkt

Inmiddels voert Thuiswinkel.org op verschillende gebieden binnen e-commerce onderzoek uit. Hierbij kun je denken aan de online consumentenbestedingen en -aankopen, de zakelijke online e-commercemarkt en de online ontwikkelingen rondom de feestdagen:

  • Thuiswinkel Markt Monitor

De Thuiswinkel Markt Monitor biedt elk kwartaal inzicht in de status van de online consumentenmarkt, waarbij je kunt denken aan de online consumentenbestedingen en -aankopen (in binnen- en buitenland) en de populairste betaalmethoden en devices. Het onderzoek wordt door GfK uitgevoerd en in samenwerking met PostNL, Betaalvereniging Nederland, Currence en Retail Insiders uitgebracht. De rapportage is gratis beschikbaar voor leden en business partners van Thuiswinkel.org.

  • B2b E-commerce Markt Monitor

In opdracht van Thuiswinkel.org, PostNL, De Nieuwe Zaak en Currence doet onderzoeksbureau Multiscope onderzoek naar de Nederlandse online b2b-branche. Op basis van dit onderzoek publiceren we een rapportage die inzicht geeft in de belangrijkste cijfers en ontwikkelingen binnen de zakelijke markt en het gedrag en de voorkeuren van de zakelijke online besteller. Ook deze rapportage is gratis beschikbaar voor leden en business partners van Thuiswinkel.org.

  • Feestdagenonderzoek

De feestdagen aan het einde van het jaar vormen een belangrijke en hectische periode voor (web)winkeliers. De kortingen tijdens Singles’ Day en Black Friday zorgen voor meer (online) aankopen en consumenten kopen natuurlijk cadeaus voor Sinterklaas en kerst (via internet). In opdracht van Thuiswinkel.org doet onderzoeksbureau Ruigrok NetPanel onderzoek naar de intenties en het gedrag van consumenten rondom deze feestdagen en voeren zij een analyse uit op de door GfK onderzochte omzetgroei tijdens deze periode.

  • Duurzaamheidsmonitor

Thuiswinkel.org is begin 2020 gestart met het monitoren van de publieke opinie over e-commerce en duurzaamheid. Deze Duurzaamheidsmonitor, waarvoor het onderzoek is uitgevoerd door StakeholderWatch, geeft actueel inzicht in hoe de Nederlandse consument staat ten opzichte van onderwerpen als de bereidheid om online te bestellen en het maken van duurzame keuzes hierbij.

  • Monitor websitebezoek tijdens corona

De corona-uitbraak en de gerelateerde overheidsmaatregelen hebben grote impact gehad op de Nederlandse samenleving en daarmee ook op de e-commercebranche. In samenwerking met de Hogeschool van Amsterdam publiceert Thuiswinkel.org een corona dashboard waarin nauwkeurig wordt bijgehouden hoe het websitebezoek binnen verschillende categorieën zich de afgelopen maanden heeft ontwikkeld.

  • European e-commerce rapporten

Via onze koepelvereniging E-commerce Europe deelt Thuiswinkel.org de e-commerce cijfers van heel Europa met haar leden. In het jaarlijkse rapport worden 34 landen onder de loep genomen. Het bevat een combinatie van feiten en cijfers, interviews met experts uit de sector en casestudies naar bedrijfskritische kwesties als Brexit en Covid-19.

Ideeën voor nieuwe onderzoeken

Thuiswinkel.org voert al op verschillende gebieden onderzoek uit binnen de e-commercemarkt, maar er zijn nog onderwerpen waarin meer inzicht verkregen zou kunnen worden. Daarom blijft de belangenvereniging kijken waar de behoeften van de markt en/of achterban liggen, zodat zij hier op in kan spelen via eventuele marktonderzoeken. Zou je als webwinkelier meer willen weten op een bepaald gebied, laat het ons dan weten via onderzoek@thuiswinkel.org. Wij kijken dan of we je verder kunnen helpen en of het mogelijk is om hier een verdiepend onderzoek naar uit te (laten) voeren.

Samenwerking op het gebied van onderzoek

Binnen de e-commercebranche zijn er natuurlijk meerdere partijen die onderzoek laten uitvoeren. Thuiswinkel.org is altijd op zoek naar relevante partners die mee willen helpen om de status van de Nederlandse digitale markt beter in kaart te brengen. Heb je dus een interessant onderzoek op dit gebied in gedachte of al op de planning staan en wil je hierbij de samenwerking met Thuiswinkel.org aangaan? Neem dan gerust contact met ons op via de onderstaande contactpersoon en dan kunnen we samen kijken wat de mogelijkheden zijn.

Wil jij
persoonlijke ondersteuning?

Wil je meer weten over deze diensten? Neem dan contact met ons op. 

Jolijn 250 X 250
Jolijn de Heer