Bekendheid Thuiswinkel Waarborg

Gepubliceerd op: 4 april 2022
Bijgewerkt op: 27 september 2022
Herkenbaarheidsonderzoek 2022 PNG

In opdracht van Thuiswinkel.org, heeft Motivaction International B.V. een onderzoek uitgevoerd naar de bekendheid van het Thuiswinkel Waarborg-logo onder online shoppers.

92% van Nederlandse consumenten kent het Thuiswinkel Waarborg-logo

Het Thuiswinkel Waarborg is het bekendste keurmerk voor webshops in Nederland. Dit onafhankelijke onderzoek door Motivaction toont aan dat 92% van de Nederlandse consumenten het logo herkent. Daarnaast blijkt dat 76% van de ondervraagden die het keurmerk kennen dit als (zeer) betrouwbaar ervaart. Met het Thuiswinkel Waarborg-logo creëer je dus een gevoel van herken- en betrouwbaarheid op je website. Dat is de waarde van het Thuiswinkel Waarborg!

Thuiswinkel Waarborg biedt vertrouwen

Naast het feit dat 92% van de Nederlandse consumenten het Thuiswinkel Waarborg-logo kent, geeft dit keurmerk ook echt vertrouwen aan online shoppers. Uit het onderzoek blijkt dat:

  • Drie op de vijf online shoppers vindt dat de aanwezigheid van het Thuiswinkel Waarborg-logo de webwinkel betrouwbaarder maakt;
  • meer dan de helft van de ondervraagden eerder geneigd is om iets in een webshop te kopen als deze het Thuiswinkel Waarborg-logo voert;
  • een op de vijf ondervraagden juist helemaal niet shopt in een webwinkel zonder dit keurmerk. 

Meer conversie door Thuiswinkel Waarborg 

Kortom, met een online keurmerk geef je consumenten vertrouwen in jouw webshop. Met een kwalitatief online keurmerk laat je zien dat je webshop aan bepaalde eisen voldoet, bijvoorbeeld op het gebied van wet- en regelgeving, veiligheid en privacy. Dit geldt vooral bij online winkels met het Thuiswinkel Waarborg-logo, aangezien deze websites succesvol door de strenge juridische en financiële testen van het certificeringsproces zijn gekomen. En met vertrouwen komt conversie! 

Downloads

  • Herkenbaarsheidsonderzoek 2022

    Rapport over de bekendheid van het Thuiswinkel Waarborg-logo onder online shoppers.

Onderwerpen

Deel deze download

Recente artikelen over dit onderwerp