Thuiswinkel Duurzaamheid Monitor

Gepubliceerd op: 22 juni 2023
Bijgewerkt op: 22 juni 2023
Istock 1218886440 (1)

De Thuiswinkel Duurzaamheid Monitor geeft inzicht in de houding en het duurzaamheidsgedrag van consumenten rondom online aankopen. Download hieronder de resultaten!

Steeds meer webwinkels kiezen voor duurzamere verpakkingen, minder lucht in pakketjes en CO2-neutrale DC’s. Maar hoe zit het met de bezorging van online bestellingen? Kan dat duurzamer? En wat betekent dat voor de kosten en snelheid van levering? Wat vindt de consument daarvan?

De Thuiswinkel Duurzaamheid Monitor geeft inzicht in de ontwikkelingen en het duurzaamheidsgedrag tijdens en na de coronapandemie. Naast de percepties van consumenten, laten we wetenschappers aan het woord die laten zien dat percepties die we bij consumenten meten, niet altijd overeenkomen met wetenschappelijk onderzoek naar bijvoorbeeld mobiliteitseffecten en de carbon footprint van online winkelen. En we kijken naar de misverstanden die heersen. Met de inzichten van dit rapport kunnen webwinkels hun strategie, logistiek en marketing rond het thema duurzaamheid optimaliseren. Zo werken we samen met webwinkels, wetenschap en consumenten aan veilig en verantwoord online winkelen.

Leden en business partners van Thuiswinkel.org kunnen de Thuiswinkel Duurzaamheid Monitor hieronder gratis downloaden. Ben je geen lid of business partner? Lees het persbericht "Consument wil duurzaam online winkelen, maar weet niet hoe".

De Thuiswinkel Duurzaamheid Monitor is alleen bestemd voor eigen inzage van leden en business partners en mag niet openbaar beschikbaar worden gesteld.

Downloads

Exclusief voor leden en partners van Thuiswinkel.org

 • Thuiswinkel Duurzaamheid Monitor 2022

  Krijg inzicht in de houding en het gedrag van consumenten rondom online aankopen.

 • Thuiswinkel Duurzaamheid Monitor 2023

  Krijg inzicht in de houding en het gedrag van consumenten rondom online aankopen.

Onderwerpen

Deel deze download

Recente artikelen over dit onderwerp

 • Aantal webwinkels in Nederland per branche

  Gepubliceerd op 21 mei 2024
  Kennisartikel

  Hier lees je hoeveel webwinkels er in Nederland zijn per branche.

  Webwinkel Starten Winkelwagen Gevuld Met Shopping Tassen Op Laptop 800X400
 • Circulair shoppen in 2030: De Toekomst van Reparatie in de Retail

  Gepubliceerd op 21 mei 2024
  Kennisartikel

  In 2030 moet Nederland 50% minder primaire abiotische grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. In 2050 streeft Nederland naar een volledig circulaire economie.

  Duurzaamheid (1)
 • Hoeveel webwinkels zijn er in Nederland?

  Gepubliceerd op 21 mei 2024
  Kennisartikel

  Hier lees je hoeveel webwinkels er in Nederland zijn.

  Nederland Op Kaart
 • Vijf redenen waarom een duurzaamheidsstrategie onmisbaar is

  Gepubliceerd op 13 mei 2024
  Kennisartikel

  Duurzaamheid is een belangrijk thema binnen e-commerce. Ondanks de brede toepasbaarheid van het onderwerp duurzaamheid is het vaak lastig om er grip op te krijgen én te houden. Waar begin je, wat zijn thema's die kansrijk zijn voor jouw organisatie, waar sta je nu, en hoe doe je het goed? Een duurzaamheidsstrategie helpt je organisatie om hier inzicht in te krijgen en een route voor de toekomst uit te stippelen.

  Duurzaamheid 800 X 400 (1)