European E-commerce Report

Gepubliceerd op: 28 juni 2022
Bijgewerkt op: 1 september 2023
European Ecommerce Report Cover

In 2022 steeg de Europese B2C e-commerce-omzet van €849 miljard in 2021 naar €899 miljard ondanks een verschuivende economische en politieke omgeving. Hoewel het groeipercentage van 2022 (6%) lager is dan in 2021 (12%), blijft de sector vooruitgaan en wordt verwacht dat de groei in 2023 zal aanhouden. Dit blijkt uit het European E-commerce Report, uitgeven door Ecommerce Europe (de Europese koepelorganisatie van Thuiswinkel.org) en EuroCommerce.

Leden en business partners van Thuiswinkel.org kunnen het European E-commerce Report 2021 hieronder gratis downloaden. Alle overige geïnteresseerden kunnen na registratie de light versie van het rapport gratis downloaden.

Het European E-commerce Report is alleen bestemd voor eigen inzage en mag niet verder verspreid worden binnen uw organisatie of openbaar beschikbaar worden gesteld.

Downloads

 • European E-commerce Report Light 2023

 • European E-commerce Report Light 2022

 • European E-commerce Report light 2021

Exclusief voor leden en partners van Thuiswinkel.org

 • European E-commerce Report full version 2023

 • European E-commerce Report 2022

 • European E-commerce Report 2021

Onderwerpen

Deel deze download

Recente artikelen over dit onderwerp

 • Dit is waarom customer loyalty zo belangrijk is

  Gepubliceerd op 4 april 2024
  Kennisartikel

  Loyale klanten zijn waardevolle klanten. Ze keren vaker terug naar je webshop, besteden meer en kosten minder dan nieuwe klanten. Daarnaast bevelen ze je webshop vaker aan en delen ze meer data. Alleen, hoe maak je van je klanten loyale klanten? 

  Customerloyalty2
 • Data: Het nieuwe goud?

  Gepubliceerd op 28 maart 2024
  Kennisartikel

  Veel e-commerceorganisaties zetten data al succesvol in om hun prestaties verder te optimaliseren. Binnen het mkb zijn er echter veel bedrijven die de eerste stappen met data nog moeten zetten. Deze bedrijven hebben mensen nodig die begrijpen wat een e-commercebedrijf nodig heeft op het gebied van data en wat data voor een e-commercebedrijf kan betekenen.

  Data Binaire Code Digitaal 800X400
 • Q&A AI in e-commerce

  Gepubliceerd op 26 maart 2024
  Video

  Tijdens deze Q&A gaven expert Guus van de Mond en Joey Jacobs van Squadra een korte introductie over het onderwerp en daarna hebben zij verschillende vragen beantwoord over artificial intelligence (AI) binnen e-commerce.

  Artificial Intelligence
 • Fulfilment: Zelf beheren of uitbesteden?

  Gepubliceerd op 25 maart 2024
  Categorie

  Fulfilment: Zelf beheren of uitbesteden? Een moeilijke keuze voor veel ondernemers. Wat zijn de voordelen van het uitbesteden? En wat zijn de voordelen van zelf beheren?

  YVL 800 X 400 (1)
  Business Partner