Bewust Bezorgd Panorama (1)
Bewust Bezorgd Verticaal Kleur RGB

Bewust Bezorgd

De rekentool Bewust Bezorgd helpt de bezorging van pakketten naar de consument nog efficiënter en duurzamer in te richten. Thuiswinkel.org heeft de tool samen met Connekt en Topsector Logistiek ontwikkeld en grote online winkels als OTTO, wehkamp, Coolblue en bol.com en de vervoerders PostNL, DHL en Dynalogic hebben er ook een grote rol in gehad.

De Bewust Bezorgd-tool berekent hoeveel CO2-uitstoot het versturen van een pakketje met zich meebrengt op basis van verschillende variabelen waaronder het volume van de verzonden pakketten, het aantal kilometers dat ieder pakketje aflegt, het vervoersmiddel dat gebruikt wordt, de vulgraad van busjes en de afleveroptie. Hierdoor kun je als webwinkel gemakkelijk inzien aan welke knoppen je moet draaien om de uitstoot nog verder omlaag te brengen.

[Unique Selling Points]

Inzicht in je eigen CO2-uitstoot
Zie snel de impact van je CO2-besparing
Geef je klanten een groene keuze bij de bezorging van hun bestelling
Verduurzaam je webwinkel en vergroot je omzet
Laat de consument zien dat je bewust onderneemt

Bewust Bezorgd-tool ook voor jou!

De webwinkels en vervoerders hebben de tool in 2018 getest, verbeterd en doorontwikkeld. De tool is nu klaar voor implementatie. Meld je aan en ontvang informatie over hoe jij met jouw webwinkel gebruik kan maken van de Bewust Bezorgd-tool.

De tool is ontwikkeld in de vorm van een API (application programming interface) die gekoppeld moet worden aan de webwinkelsoftware. Zo worden bij een bestelling door de consument de data direct verwerkt en is het voor jou, als webwinkel, inzichtelijk hoeveel CO2-uitstoot de verzending van het betreffende pakketje bedraagt. Maakt jouw webshop gebruik van Magento? Dan is de koppeling met Bewust Bezorgd nog eenvoudiger via de Magento-extensie.

Na de implementatie van Bewust Bezorgd wordt de CO2-impact van je logistieke operatie in kaart gebracht. Je ontvangt een persoonlijk dashboard dat dagelijks geüpdatet wordt en waarin je kunt zien welke aanpassingen je kunt maken om de CO2-uitstoot van je webshop te verlagen. Bereken nu je CO2-impact met Bewust Bezorgd.

Samen met je klant

Niet alleen de webwinkels maar ook consumenten kunnen een bijdrage leveren aan het terugdringen van de CO2-uitstoot. Zodra je weet wat de meest duurzame bezorgoptie is, kun je dit ook laten weten aan jouw klanten! Toon het Bewust Bezorgd-logo in de check-out bij de meest duurzame bezorgoptie of informeer jouw klanten op een andere manier. Denk aan een pop-up, een aparte duurzaamheidspagina of communicatie hierover in je nieuwsbrief of social-media-uitingen. Je creëert voor je klant een moment waarop zij een weloverwogen, duurzame beslissing kunnen maken om hun bestelling op een milieuvriendelijke manier te ontvangen. Bekijk hoe jij je klant bewust(er) kunt maken!

Benieuwd hoe het rekenmodel werkt?

Bewust Bezorgd is gebaseerd op de BigMile (voorheen Lean & Green) Analytics methode en voldoet aan Europese normen. De tool zorgt ervoor dat alle bedrijven op dezelfde manier emissies meten. Klik op de eerste stap om te zien het proces verder verloopt!

Afbeelding infographic impact pakketbezorging

Lees meer over de werking van Bewust Bezorgd

Wil jij
persoonlijke ondersteuning?

Wil je meer weten over deze diensten? Neem dan contact met ons op. 

Alicja van Ewijk 250x250
Alicja van Ewijk