Welkoop opnieuw winnaar Shopping Awards

Categorie
Gepubliceerd op: 28 maart 2024
Bijgewerkt op: 28 maart 2024
Sa 800 X 400

De beste webwinkels van Nederland zijn bekend. Op donderdagavond 28 maart werden, tijdens het jaarlijkse award gala in Grand Hotel Huis ter Duin, voor de 23ste keer de Shopping Awards uitgereikt. Welkoop won voor het tweede jaar op rij de titel ‘DHL Beste Webwinkel van het Jaar’.

Coolblue was de laatste webwinkel die bij twee opeenvolgende edities van de Shopping Awards werd uitgeroepen tot beste webwinkel, en wel in 2012 en 2013. De winnaars van de Shopping Awards Publieksprijzen worden ieder jaar bepaald op basis van publieksstemmen en beoordelingen van experts uit het vak. Publieksstemmen gelden voor 50 procent van de uiteindelijke beoordeling, vakexperts bepalen de andere 50 procent.

Welkoop kreeg de meeste stemmen in de categorie ‘Dier’. Net als in 2023 bleek de tuin- en dierwinkel bovendien de meeste stemmen hebben gekregen van alle publieksprijswinnaars. Een compleet overzicht van de publieksprijzen is te vinden op de site van de Shopping Awards.

Marlene ten Ham, Algemeen Directeur van Thuiswinkel.org, de belangenvereniging van de e-commerce bedrijven, feliciteert Welkoop en de andere winnaars van de Shopping Awards. Ze benadrukt het belang van de Shopping Awards: “We spreken van een tijd waarin verandering noodzakelijk is. De inzendingen van alle bedrijven zijn een bewijs van het aanpassingsvermogen, de innovatiekracht en de wil om de e-commerce sector te verduurzamen. Iedere winnaar heeft laten zien dat verandering kansen biedt om voorop te lopen in de markt. Daarnaast geeft deelname aan de Shopping Awards, waar je door een toonaangevende jury beoordeeld wordt, inzicht of je op de goede weg bent en hoe je als organisatie verder kan groeien.”

Mollie E-commerce Manager van het Jaar

De Mollie E-commerce Manager van het Jaar Award werd voor het tweede jaar uitgereikt. Deze prijs gaat naar de persoon binnen een webwinkelbedrijf die zich het afgelopen jaar wist te onderscheiden met een unieke leiderschapsstijl en innovatieve ideeën om de commerciële doelstellingen van de webshop te behalen. Uit tientallen aanmeldingen kozen de jury en van het publiek – wederom zijn beide goed voor 50 procent – Mariska van der Burg, e-commerce manager bij Geisha Fashion. ‘Het vereist een onwankelbare vastberadenheid om binnen een B2B-georiënteerde organisatie een succesvolle B2C e-commerce tak op te zetten’, aldus de vakjury. Van der Burg mag zich daarom Mollie E-commerce Manager van het Jaar 2024 noemen.

Shopping Awards Vakprijzen

Voor een vijftal belangrijke thema’s die spelen in e-commerce zijn er speciale vakprijzen in het leven geroepen. Het gaat dit jaar om de thema’s duurzaamheid, b2b, marketplaces, nieuwe technologieën en de beste starter. De winnaars van deze prijzen zijn gekozen door een deskundige vakjury, op basis van onder andere de ingediende motivatie en een presentatie.

De winnaars:

  • Amazon Marketplace Seller Award: Super Ninja
  • DS Smith Sustainability Award: MetOlijf.nl
  • Youwe B2B Award: Prefabmaat.com
  • PayPal Beste Starter Award: Dutchies
  • PostNL Nieuwe Technologieën & Innovaties Award: Q-Park

Ecommerce50

Traditioneel wordt tijdens de Shopping Awards ook de Ecommerce50 bekendgemaakt: de lijst met snelst groeiende e-commercebedrijven, onderzocht door EY. Deze lijst wordt dit jaar aangevoerd door Notbranded, gevolgd door Cloudpillo. Bono maakt de top-3 compleet. Een volledig overzicht van de uitslagen is te vinden op de site van de Shopping Awards.

Over de Shopping Awards

Stichting Shopping Awards reikt jaarlijks verschillende awards uit aan de beste (web)winkelbedrijven van Nederland. De stichting is in 2001 opgericht en heeft als doelstelling het organiseren en financieren van onafhankelijke award-verkiezingen voor de branche. Met de uitreiking van de Shopping Awards beoogt de stichting een positieve bijdrage te leveren aan e-commerce - het verkopen van producten en/of diensten online aan consumenten, thuis, op het werk, onderweg, in de winkelstraat of online in de winkel. Op donderdag 28 maart 2024 worden de Shopping Awards voor de 23ste keer uitgereikt. De Shopping Awards worden mede mogelijk gemaakt door Thuiswinkel.org en uitgevoerd door Stichting Shopping Awards en BBP Media.

Onderwerpen

Deel dit nieuwsartikel

Recente artikelen over dit onderwerp