PostNL lanceert campagne over reductie van retouren

Categorie
Gepubliceerd op: 13 april 2021
Bijgewerkt op: 25 mei 2021
Postnl Logistiek 800 X 400

Retouren horen bij e-commerce. Dat is wat je overal hoort en wat je als webwinkelier ingeprent krijgt. Hier moet je nu eenmaal mee dealen. Of niet? In een nieuwe campagne duikt PostNL in de wereld van retouren en verzamelen ze praktische tips, waarbij ze hun retouroplossingen voor je op een rij zetten.

“Het managen van retouren is misschien wel de grootste troef die je als e-commerce-ondernemer zélf in de hand hebt.” - PostNL

Met deze zin eindigt de inleidende tekst voor het Magazine Retouren, dat PostNL speciaal voor deze campagne ontwikkeld heeft. Het doel van de campagne, die vandaag begint en tot halverwege mei zal lopen, is om online ondernemers op retouren te attenderen en hen te helpen hun retourproces te optimaliseren. Dit aan de hand van factsheets, onderzoeken, interviews en praktijkvoorbeelden van Blokker, Perfectly Basics, VodafoneZiggo, Sportshop.com en Schijvens.

Please to watch this video.

“24 broeken bestellen en er 23 terugsturen, het gebeurt echt.” – PostNL

Uiteraard steunen wij als belangenvereniging voor webwinkels deze campagne, zeker ook met het oog op duurzaamheid. Een effectiever retourproces is niet alleen van belang voor de ondernemer, maar leidt ook tot minder retouren, wat natuurlijk beter is voor het milieu.

Benieuwd naar meer informatie? Bezoek dan de campagnepagina van PostNL.

Onderwerpen

Deel dit nieuwsartikel

Recente artikelen over dit onderwerp

 • Nieuwe business partner: Troostwijk Auctions

  Gepubliceerd op 14 mei 2024

  Vandaag spreken we met Alfred Blom, Accountmanager, over het bedrijf en over hoe zij de leden van Thuiswinkel.org verder kunnen helpen.

  Troostwijk
 • Retouren: duurzaamheid en rendement in harmonie

  Gepubliceerd op 3 april 2024
  Kennisartikel

  Met een effectief retourbeleid kunnen webwinkels niet alleen hun milieu-impact verminderen, maar ook hun rendement verbeteren.

  Kopie Van Kopie Van Kopie Van Ontwerp Zonder Titel (6)
 • 5 key elementen van een sterk retourproces

  Gepubliceerd op 4 maart 2024
  Kennisartikel

  Het is nu eenmaal een feit waar je niet omheen kunt draaien: Retouren zullen altijd een onderdeel blijven van e-commerce. Business Partner Returnless deelt 5 tips voor een sterk retourproces.

  Logistiek En Retouren Bus Vol Pakketjes 800X400
  Business Partner
 • Een beschadigde retourzending ontvangen?

  Gepubliceerd op 29 februari 2024
  Kennisartikel

  Elke webshop krijgt ermee te maken: retourzendingen. Het komt helaas vaak voor dat webshops een retourzending ontvangen en dan blijkt het product beschadigd en gebruikt te zijn.

  Pakketten