Nieuwe business partner: Troostwijk Auctions

Gepubliceerd op: 14 mei 2024
Bijgewerkt op: 14 mei 2024
Troostwijk

Thuiswinkel.org heeft een nieuwe business partner, Troostwijk Auctions. Troostwijk Veilingen verzorgt online veilingen uit faillissement of vrijwillige verkoop door Europa. Groot aanbod van machines en bedrijfsinventaris. Vandaag spreken we met Alfred Blom, Accountmanager, over het bedrijf en over hoe zij de leden van Thuiswinkel.org verder kunnen helpen.

Waar zijn jullie het meest trots op?

Troostwijk Auctions gelooft dat alles waarde heeft en is gedreven om digitaal veilen de beste manier te maken om waarde toe te voegen voor zakelijke verkopers en kopers. Het digitale veilingplatform verbindt op een optimale manier lokale, gemakkelijke en snelle verkoop met wereldwijde vraag. Dit doen zij door de krachten, mensen, technologie en data te bundelen. Zo verlengt Troostwijk Auctions de levensduur van goederen om verspilling en emissies te beperken. Jaarlijks veilt Troostwijk Auctions meer dan 1 miljoen kavels voor bedrijven uit sectoren als landbouw, voeding, metaal, bouw, grondverzet en transport & logistiek en sinds 2023 ook voor de e-commerce markt. Troostwijk Auctions heeft per maand gemiddeld 4 miljoen bezoeken op het platform, lokale sectorspecialisten in heel Europa en kopers in 175 landen. Waar ze bij Troostwijk heel trots op zijn.

Hoe en waarom laten jullie je inspireren?

“Troostwijk Auctions is onderdeel van TBAuctions en binnen deze groep zijn in de afgelopen twee jaar verschillende online veilinghuizen in Europa toegevoegd. We doen momenteel veel inspiratie op bij de aangesloten veilinghuizen en vice versa. Hiermee nemen we als het ware een kijkje in de keuken van succesvolle online veilingplatformen en kunnen we de beste ingrediënten gebruiken voor Troostwijk Auctions”, aldus Alfred.

Wat is op dit moment jullie grootste uitdaging? En hoe pakken jullie deze uitdaging aan?

Alfred is verantwoordelijk voor de B2B Recommerce activiteiten bij Troostwijk en ziet het als zijn missie om de retouren standaard binnen Europa naar een hoger plan te brengen. Automatisering en retourdata zijn in dat plan leidend en het fysieke product is daarin volgend. Alfred noemt een grote uitdaging die hierbij komt kijken:“ Onze grootste uitdaging ligt in het bekendmaken van veilen als verkoopkanaal. Minder dan 5% van de retourgoederen wordt verkocht via een veiling. Dat wil zeggen dat er nog 95% te winnen valt. Troostwijk Auctions zal steeds meer zichtbaar zijn via verschillende marketingcommunicatiekanalen om de webshopeigenaar te bereiken.

Hoe kunnen jullie de leden van Thuiswinkel.org verder helpen?

“Veel leden en waarschijnlijk zelfs alle leden van Thuiswinkel.org hebben op de een of andere manier te maken met retourstromen. Troostwijk Auctions biedt een oplossing voor deze retourstroom door de goederen snel, efficiënt en tegen het hoogste bod op de veiling te verkopen. Dit kan vanaf je eigen locatie of een van de retourverwerking specialisten waar Troostwijk Auctions nauw mee samenwerkt. Zo kun jij focussen op de kernzaken en is je retourproces in professionele handen. Ook kunnen we de leden cross-border helpen. Als een Thuiswinkel.org lid niet alleen een retouroplossing voor Nederland wenst, maar bijvoorbeeld ook in Duitsland of België, dan kan het Thuiswinkel.org lid ook op deze locaties een retourproces inrichten voor de veilingen op Troostwijk Auctions”, vertelt Alfred.

Welke 3 adviezen heb je voor onze leden?

Alfred sluit het interview af met drie adviezen voor de leden van Thuiswinkel.org:

1) Ga eens na hoeveel tijd het gemiddeld duurt voordat je de huidige retouren hebt verkocht. Is dat binnen 7 dagen? Of duurt dat langer? Voor de Thuiswinkel.org leden die retouren langer dan 7 dagen op voorraad hebben adviseer ik eens contact op te nemen via de website 

2) Bied eens op retouren van een andere webshop via de retourgoederenveiling van Troostwijk Auctions. Het klinkt misschien raar, want je hebt zelf waarschijnlijk genoeg retouren. Maar met deze tip sla je twee vliegen in één klap. 1) Je ervaart hoe het is om aan het veilingspel mee te doen. Wat het met je doet als je een bod hebt uitgebracht op een kavel. Je ervaart direct de User Experience van potentiële kopers voor je eigen retourgoederen. En 2, zodra je de goederen hebt ontvangen kun je de kwaliteit vergelijken met de kwaliteit van je eigen retourgoederen. Zitten er nog een paar gloednieuwe producten tussen? Hebben de meeste producten een beschadigde verpakking? Is het product zelf nog prima in orde? En wat zou je de volgende keer bieden op een kavel van deze verkoper? Allemaal vragen waar je antwoord op krijgt als je eens biedt op een retourgoederen kavel.

3) Gooi geen retouren meer weg. Creëer circulair verdienmodel.
Wet en regelgeving zorgen ervoor dat bedrijven meer en meer verantwoordelijk worden gehouden voor hun Co2 footprint. Het creëren van afval, door bijvoorbeeld retouren onder de 50 euro te vernietigen, draagt bij aan het vergroten van deze footprint. Door retourgoederen te verzamelen en alle retouren te combineren kun je in plaats van afval juist waarde creëren. Zo krijgen alle retouren een tweede kans!


Wil je meer weten over de mogelijkheden bij onze business partner?

Bezoek de website

Onderwerpen

Deel dit nieuwsartikel

Recente artikelen over dit onderwerp

 • In 2023 meer pakketten verstuurd dan in 2022

  Gepubliceerd op 16 mei 2024
  Kennisartikel

  In 2022 zagen we nog een daling in het aantal verstuurde pakketten ten opzichte van het jaar daarvoor, maar in 2023 zien we weer een stijging.

  Pakketjes Bezorgen In 2023
 • Navigeren door de gevaren van verboden prijsafspraken en online misleiding

  Gepubliceerd op 15 mei 2024
  Kennisartikel

  Thuiswinkel.org heeft recent de webinar: Verboden prijsafspraken en online misleiding georganiseerd. Wat zijn de belangrijkste learnings?

  Webinar Herroepingsrecht
 • Vijf redenen waarom een duurzaamheidsstrategie onmisbaar is

  Gepubliceerd op 13 mei 2024
  Kennisartikel

  Duurzaamheid is een belangrijk thema binnen e-commerce. Ondanks de brede toepasbaarheid van het onderwerp duurzaamheid is het vaak lastig om er grip op te krijgen én te houden. Waar begin je, wat zijn thema's die kansrijk zijn voor jouw organisatie, waar sta je nu, en hoe doe je het goed? Een duurzaamheidsstrategie helpt je organisatie om hier inzicht in te krijgen en een route voor de toekomst uit te stippelen.

  Duurzaamheid 800 X 400 (1)
 • Instanties onderzoeken handelspraktijken Chinese platforms

  Gepubliceerd op 6 mei 2024

  Thuiswinkel.org vraagt met klem om onderzoek door de Nederlandse overheid naar de handelspraktijken en naleving van de consumentenwetgeving door nieuwe spelers die buiten de EU gevestigd zijn.

  Onderzoek Naar China