Nieuwe e-learning Contentmarketing

Online Marketing Gekleurde Pionnen Pionnetjes 800X400

Thuiswerken terwijl je dat niet gewend bent kan een hele opgave zijn. Het kan zijn dat het coronavirus ervoor gezorgd heeft dat sommige werkzaamheden wegvallen of doorgeschoven worden. De ruimte die vrijkomt in je agenda kun je goed besteden aan bijvoorbeeld je persoonlijke ontwikkeling. Zoals je misschien al weet biedt Thuiswinkel e-Academy gratis e-learnings aan over verschillende onderwerpen die relevant zijn binnen e-commerce. Deze week is er een nieuwe e-learning toegevoegd aan het platform: Contentmarketingstrategie.

Categorie
Gepubliceerd op: 19 maart 2020
Bijgewerkt op: 5 februari 2021
Geschreven door

Goede content is key en kan je omzet doen stijgen. Dat weten we inmiddels allemaal. Maar hoe kom je aan goede content die precies de goede informatie bevat, die precies op het juiste moment bij de juiste persoon terechtkomt, en ook nog eens via het juiste kanaal? De nieuwe e-learning over contentmarketingstrategie helpt je verder.

Leer alles over contentstrategie

Een goede contentstrategie is goud waard. En je hoeft geen multinational of gerenommeerd marketingbureau te zijn om een goed verhaal neer te zetten. Sterker nog, hoe persoonlijker je verhaal, hoe beter. En wie weet beter hoe je bedrijf in elkaar zit dan iemand die er werkt? In de e-learning leer je de elementen uit het contentmarketingfundament (customer journey, persona’s, KPI’s) in kaart te brengen.

Start direct met leren >

Gebruikmaken van micromomenten

Je leert je content aanpassen aan het juiste moment, een zogenaamd micromoment. Waar is je bezoeker mee bezig en welke informatie is daarbij nodig? Wil iemand je openingstijden weten, wil iemand iets kopen, of wil iemand iets doen? In de e-learning leer je welke informatie op welk moment relevant is en krijg je tips voor een gebruiksvriendelijk antwoord.

De rode draad van je verhaal

Welke boodschap je precies deelt, is voor iedere organisatie anders. Het is van belang dat je jouw eigen kernboodschap goed hebt geformuleerd. Die kernboodschap loopt als rode draad door je uitingen en moet consistent zijn in al je content. Dat maakt je verhaal begrijpelijk en herkenbaar.

3H-model van Google

Vervolgens kun je aan de slag met het inplannen van je content. Houd er daarbij rekening mee dat je een goede verdeling hebt tussen hub-, hero- en hygienecontent. Deze drie contentsoorten zet je het hele jaar door in en zo zorg je voor een consistente stroom van content in de verschillende fasen van de customer journey. Ieder type content heeft zijn eigen frequentie, doelstelling, doelgroep en bijpassende instrumenten en distributiekanalen. In de e-learning leer je het verschil tussen deze drie vormen.

Gratis contentkalender downloaden

De laatste stap in het proces is een contentkalender maken. Daarmee houd je overzicht over de te maken content en wanneer en hoe de verspreid zou moeten worden. In de e-learning kun je een handige contentkalender downloaden.


Volg nu gratis de e-learning

De e-learning staat vanaf nu klaar en kun je gratis volgen via Mijn e-Academy. De e-learning duurt slechts een uurtje en wordt gegeven door contentgoeroe Antal de Waij.

Onderwerpen

Deel dit nieuwsartikel

Recente artikelen over dit onderwerp

 • Onderzoek Autoriteit Persoonsgegevens naar cookies

  Gepubliceerd op 9 februari 2024
  Categorie

  De Autoriteit Persoonsgegevens houdt toezicht op hoe organisaties omgaan met persoonsgegevens. Als er niet op de juiste manier toestemming wordt verkregen kan de Autoriteit Persoonsgegevens handhaven.

  Cookies Op Bureau 800 X 400
 • E-learning: Deepdive: Praktische datatoepassingen binnen e-commerce

  Gepubliceerd op 8 februari 2024
  Video

  Deze deepdive heeft als voornaamste doel om jou handvatten te geven zodat je snel aan de slag kunt met data en zo je bedrijfsvoering verder kunt optimaliseren.

  Data Man Bekijkt Data Op Beeldscherm 800X400
  e-Academy
 • E-learning: Introductie in data

  Gepubliceerd op 8 februari 2024
  Video

  In deze e-learning gaan we dieper in op het belang van data voor (web)winkeliers en de effectiviteit van verzamelen en analyseren van gegevens.

  Data Rapportage Hand Met Pen 800X400
  e-Academy
 • Je eerste stappen als ondernemer om te groeien met data

  Gepubliceerd op 7 februari 2024
  Kennisartikel

  Dit artikel introduceert het gebruik van data voor e-commerce groei, benadrukt de behoefte aan data-experts in het MKB en biedt een e-learning om data efficiënt te benaderen. Het belang van een meetplan wordt benadrukt, gevolgd door vier methoden voor data verzamelen. Het eindigt met een oproep om direct te beginnen met de e-learning voor groei via data.

  E Comtoepassingen 800X400
  e-Academy
 • Een succesvolle b2b-personalisatiestrategie in 6 stappen

  Gepubliceerd op 5 december 2023
  Kennisartikel

  Ongeacht het product dat je verkoopt, de dienst die je verleent of de branche waarin je opereert: met personalisatie bied je je bezoekers en klanten een betere ervaring, versterk je klantrelaties en boost je conversies.

  B2B Verhoog Conversie En Klantloyaliteit Met Personalisatie
 • De toekomst van online betalen: Een analyse van betaalinnovaties voor retailers

  Gepubliceerd op 9 november 2023
  Kennisartikel

  Niet alleen technologie en consumentengedrag ontwikkelen zich in razend tempo, ook betaalmethoden doen dat; er zijn steeds meer mogelijkheden.

  Online Betalen Ontwikkelingen In 2025 2030