New Habitz bouwt aan een holistische duurzame toekomst

Categorie
Gepubliceerd op: 14 december 2021
Bijgewerkt op: 15 december 2021
Geschreven door
New Habitz Interview 800 X 400

In 2021 is Romélia Schwarzkächel gestart met New Habitz: dé duurzame holistische marktplaats van de nieuwe wereld. Ondanks het korte bestaan, heeft New Habitz al veel inspirerende mensen en merken aan zich mogen verbinden. We spreken Romélia, CEO van het bedrijf, over duurzaam ondernemen en groene toekomstplannen.

Hoewel het idee voor New Habitz pas in 2019 ontstond, werd het zaadje hiervoor eigenlijk al geplant in de kinderjaren van Romélia: “Als kind droomde ik er al van om de wereld te helpen en dieren te redden. Dit heeft zich gedurende mijn hele leven verder ontwikkeld: een leven waarin gezondheid, voeding, natuurlijke verzorging en duurzaamheid centraal staan. Van al jaren plantaardig eten tot een eco-friendly en low tox huishouden.” Urenlang heeft ze zich verdiept in een gezonde levensstijl en met de kennis die ze hierover heeft opgedaan, wil ze andere mensen en de natuur graag helpen. “Tijdens deze ontdekkingsreis moest ik vaak veel moeite doen om echt eerlijke en gifvrije producten te vinden. Vaak eindigde ik dan na lang zoeken bij leuke, maar kleine, onbekende merken en soms bij webshops die lastig vindbaar waren. Zo is uiteindelijk het idee ontstaan om zelf een duurzame marktplaats en community op te richten.”

Nieuwe gewoonten

New Habitz vindt dat we met elkaar nieuwe gewoonten nodig hebben om de aarde te herstellen, om weer in verbinding te komen staan met de natuur. Romélia vertelt: “We zijn gericht op holistisch duurzaam leven en vinden dat dit de norm moet zijn. Want bouwen aan een echt duurzame toekomst kan in onze optiek niet eenzijdig bekeken worden. Wij zijn van mening dat, aangezien we allemaal deel uitmaken van het ecosysteem, wij ook allemaal deel uitmaken van de oplossing. Ons doel is om duurzame paden te creëren voor onze samenleving, waarbij we beginnen met het creëren van nieuwe gezonde gewoonten.”

Van clean beauty tot biologische planten

New Habitz is geen gewone webshop, maar een regeneratief lifestyle platform gevormd door een community van merken die bijdragen aan het herstel van de aarde. “Wij zijn hier om mensen te supporten en te inspireren met nieuwe gezondere gewoonten. Door te laten zien hoe je bewuste keuzes kunt maken en dat dit helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn. We voegen vegan, ethiek, duurzaamheid en mindfulness samen en kiezen alleen voor producten die onze biodiversiteit en een gezonde bewuste levensstijl bevorderen.” New Habitz maakt holistisch duurzaam leven toegankelijker door dit allemaal onder één dak aan te bieden. Of het nu gaat om clean beauty (gifvrije verzorgingsproducten), een duurzame yogamat, biologische planten of gezonde vegan maaltijden. “Wij zijn zeer selectief in de merken die wij verwelkomen op het platform, net als de merken die zich bij ons aansluiten. Samen vormen wij een mindful community waar we met elkaar dezelfde waarden en missie delen”, licht Romélia toe.

Partner van 1% For The Planet

Vanwege de groene roots wil het bedrijf vooral inzetten op een duurzamere aanpak van de hele e-commerce. “In het geval van webshops die producten verzenden, zien we nog te vaak een onnodig en overmatig gebruik van plastic en verpakkingsmaterialen. Wij zijn vroeger op kantoor begonnen met deze regel onderaan in e-mails: Do you really need to print this email? En laten we dit vooral ook gaan toepassen bij verzendingen met Do I really need all this packaging material?”

Circulariteit staat hoog op de agenda van New Habitz: “Dit betekent geen afval veroorzaken en alle materialen hergebruiken om zo de CO2-uitstoot drastisch te verminderen. Uiteraard selecteren wij hier ook onze brandpartners op en hebben we community members die hier al in een gevorderd stadium mee bezig zijn. Een voorbeeld is Food for Skin, een beautymerk dat producten ontwikkelt uit reststromen van groenten.”

Het draait om de betekenis in alles wat ze doen. “Wij zullen ons blijven inzetten voor regeneratie van de aarde en voor de generaties na ons. Ons doel is dusdanig te groeien zodat we in de nabije toekomst een grotere bijdrage kunnen leveren aan het herstel van de biodiversiteit en de bodem. Een gezonde bodem is namelijk essentieel voor alles wat groeit en bloeit op aarde. Een mooie ontwikkeling die je nu veel ziet, is dat ondernemingen bomen planten bij iedere verkoop die ze doen. Dus het teruggeven en compenseren voor wat je hebt verbruikt. Wij zijn partner van 1% For The Planet om NGO’s te ondersteunen en willen dit verder gaan uitbreiden met als doel nog meer impact te kunnen maken”, aldus Romélia.

Ambitieuze roadmaps voor de toekomst

New Habitz heeft ambitieuze roadmaps, De webshop vindt voice shopping een interessante topic, zeker kijkend naar de ontwikkelingen die hierin verwacht worden qua groei in 2022. “Wij spelen hier nog niet op in, maar het is zeker iets wat wij met veel interesse volgen.”

Lidmaatschap Thuiswinkel.org

Op de vraag waarom New Habitz lid is geworden van Thuiswinkel.org, antwoordt Romélia: “Wij vinden het belangrijk om onze klanten onbezorgd te laten winkelen bij ons. Ook is er veel veranderd qua wetgeving en het traject met Thuiswinkel.org was voor ons een belangrijke toets om te weten dat we alles conform de laatste regelgeving hebben opgezet. Het heeft ons geholpen om kritisch te kijken naar de juridische aspecten die komen kijken bij het runnen van een webshop.”

Onderwerpen

Deel dit nieuwsartikel

Recente artikelen over dit onderwerp