LARGE.nl: van festivalstand naar megawebshop

Categorie
Gepubliceerd op: 3 augustus 2020
Bijgewerkt op: 3 augustus 2020
Geschreven door
Large.Nl 800 X 400

Elke Nederlander en Belg met een liefde voor alternatieve muziek en -merchandise moet ze haast wel kennen door het herkenbare logo, de dikke catalogus en/of hun website: Large Popmerchandising. Dit jaar is LARGE.nl voor de twaalfde keer gecertificeerd door Thuiswinkel.org. We spreken Martijn van Hulzen, Country Manager Benelux bij het Duitse EMP, ook bekend als Large Popmerchandising en in Nederland te vinden via LARGE.nl.

Kun je iets meer vertellen over jullie LARGE.nl?

“EMP (onderdeel van Warner Music Group) heeft achttien online shops die over de gehele wereld goederen leveren vanuit ons centrale logistieke centrum in Duitsland. De Nederlands-Belgische tak 'LARGE' is actief sinds 1986 in het verkopen en promoten van alternatieve kleding en muziek-merchandise en werd in 2012 geacquireerd. Bij velen zijn we bekend als het bedrijf met de dikke catalogus of dankzij ons logo; de rood-witte rockhand die je vaak achterop auto’s ziet – deze wordt bij iedere bestelling meegeleverd. We begonnen met het verkopen van T-shirts in een kleine stand op festivals, inmiddels zijn we daar iets te veel voor gegroeid en was een online shop de enige oplossing om deze groei toentertijd bij te houden. Inmiddels hebben wij meer dan 30.000 items in onze online shop. Aanzienlijk meer artikelen dan dat er in onze catalogus passen.”

Waar ben je trots op?

“Wij hebben een deels geautomatiseerd logistiek centrum met robots die 24/7 aan het werk zijn om pakketjes te pakken. Qua verpakking worden wij steeds meer milieubewust. We zijn al een tijdje bezig met het opbouwen van ons assortiment, met producten die een betere, eerlijkere en duurzamere wereld ondersteunen. Ook hebben wij partnerschappen met bepaalde merken die aan goede doelen bijdragen.”

Welke trends zie je binnen de e-commercemarkt?

“Uiteraard is duurzaamheid een opkomend thema, ook bij onze klanten. Daarnaast merken we dat we meer entertainmentmerchandise verkopen dan voorgaande jaren. Denk daarbij aan merchandise gerelateerd aan iedere grote bioscoopfilm tot series op Netflix. Onze gamemerchandise is sinds mensen meer thuis zijn ook flink in populariteit gestegen.”

Welk toekomstplannen hebben jullie nog?

“In de toekomst hopen we weer op verschillende muziekfestivals & comic cons als sponsor aanwezig te mogen zijn. Dat is op dit moment helaas niet het geval, maar maakt het nu ook mogelijk dat we op andere aspecten focussen, zoals onze webshop!”

Waarom ben je lid geworden van Thuiswinkel Waarborg?

“In eerste instantie werden wij Thuiswinkel lid zodat onze klanten met een gerust hart bij ons online betalingen konden voldoen. Aangezien we vaak onze beslissingen nemen met het zicht op verschillende internationale markten, is ons lidmaatschap tegenwoordig vaker een seintje voor de specifieke belangen van onze Nederlandse webshop met de klant op de eerste plaats.”

Onderwerpen

Deel dit nieuwsartikel

Recente artikelen over dit onderwerp