Kabinet: In de avonduren mag er geen alcohol bij consumenten thuis geleverd worden

Categorie
Gepubliceerd op: 14 oktober 2020
Bijgewerkt op: 28 januari 2021
Alcohol

Naar aanleiding van de persconferentie over de aangescherpte coronamaatregelen kondigde het kabinet een verbod op de levering van alcohol na acht uur ‘s avonds aan. Voor online retailers betekent dit dat alcohol wel 24 uur per dag verkocht mag worden, maar dat er tussen 20.00 uur en 07.00 uur geen alcohol meer bij consumenten bezorgd mag worden.

De maatregel hangt samen met het besluit om de Nederlandse horeca voorlopig weer te sluiten. Thuiswinkel.org roept de alcoholverkopende leden op om per direct hierover in gesprek te gaan met de logistieke dienstverleners om te kijken op welke wijze de tijdsvensters hier het beste op kunnen worden aangepast.

De maatregelen gelden vooralsnog voor een periode van vier weken, waarbij er over twee weken wordt geëvalueerd. De premier liet tijdens de persconferentie duidelijk blijken dat het goed mogelijk is dat de beperkingen voor een langere periode gaan gelden. Het doel van het hele pakket is om het sociale verkeer stevig te verminderen om zo het aantal besmettingen terug te dringen.

Onderwerpen

Deel dit nieuwsartikel

Recente artikelen over dit onderwerp