Kabinet: In de avonduren mag er geen alcohol bij consumenten thuis geleverd worden

Alcohol

Naar aanleiding van de persconferentie over de aangescherpte coronamaatregelen kondigde het kabinet een verbod op de levering van alcohol na acht uur ‘s avonds aan. Voor online retailers betekent dit dat alcohol wel 24 uur per dag verkocht mag worden, maar dat er tussen 20.00 uur en 07.00 uur geen alcohol meer bij consumenten bezorgd mag worden.

Categorie
Gepubliceerd op: 14 oktober 2020
Bijgewerkt op: 28 januari 2021

De maatregel hangt samen met het besluit om de Nederlandse horeca voorlopig weer te sluiten. Thuiswinkel.org roept de alcoholverkopende leden op om per direct hierover in gesprek te gaan met de logistieke dienstverleners om te kijken op welke wijze de tijdsvensters hier het beste op kunnen worden aangepast.

De maatregelen gelden vooralsnog voor een periode van vier weken, waarbij er over twee weken wordt geëvalueerd. De premier liet tijdens de persconferentie duidelijk blijken dat het goed mogelijk is dat de beperkingen voor een langere periode gaan gelden. Het doel van het hele pakket is om het sociale verkeer stevig te verminderen om zo het aantal besmettingen terug te dringen.

Onderwerpen

Deel dit nieuwsartikel

Recente artikelen over dit onderwerp

 • De Digital Service Acts gaan in

  Gepubliceerd op 15 februari 2024

  Vanaf 17 februari 2024 geldt de DSA voor alle digitale diensten en platforms die hun diensten aanbieden in de EU. Zoals onlinemarktplaatsen, sociale netwerken, zoekmachines, cloudaanbieders en internetproviders.

  Wetgeving 800 X 400
 • Oproep voor heldere duurzaamheidswetgeving

  Gepubliceerd op 9 februari 2024
  Categorie

  Een oproep voor meer duidelijkheid over de uitvoering van duurzaamheidswetgeving richting formerend kabinet

  Duurzaamheid Wereldbol 800 X 400
 • Onderzoek Autoriteit Persoonsgegevens naar cookies

  Gepubliceerd op 9 februari 2024
  Categorie

  De Autoriteit Persoonsgegevens houdt toezicht op hoe organisaties omgaan met persoonsgegevens. Als er niet op de juiste manier toestemming wordt verkregen kan de Autoriteit Persoonsgegevens handhaven.

  Cookies Op Bureau 800 X 400
 • Uitzonderingen op het herroepingsrecht

  Gepubliceerd op 30 januari 2024
  Kennisartikel

  Hieronder staat vermeld wanneer je producten, diensten en/of digitale inhoud uitgezonderd kunnen worden van het herroepingsrecht en welke informatieplichten hierbij gelden.

  Herroepingsrecht - Man Pakt Pakketje In 800 X 400
 • Wat komt er voor wetgeving aan op duurzaamheidsvlak?

  Gepubliceerd op 24 januari 2024
  Categorie

  Tijdens de Webwinkel Vakdagen sprak Wouter van der Laan, Adviseur Public Affairs Duurzaamheid bij Thuiswinkel.org, over de wetgeving die er op duurzaamheidsvlak aankomt.

  Wouter 800 X 400 (1)
 • ACM consulteert leidraad DSA voor aanbieders online diensten

  Gepubliceerd op 19 januari 2024
  Categorie

  Als beoogd toezichthouder vindt de ACM het belangrijk dat partijen die onder de DSA vallen zich goed voor kunnen bereiden op de nieuwe Europese regels.

  Online Betalen