Een feestdagenseizoen als nooit tevoren …

Categorie
Gepubliceerd op: 5 november 2020
Bijgewerkt op: 25 januari 2021
Geschreven door
Feestdagen Wees Voorbereid Bestel Op Tijd 800X400

Het feestdagenseizoen staat weer voor de deur en voor mij persoonlijk staan deze maanden synoniem voor gezelligheid, cadeaus en samenzijn met familie en vrienden. Maar dit jaar gaan de feestdagen anders zijn en dat heeft natuurlijk alles te maken met de uitbraak van COVID-19. Zoals het er nu uitziet, kunnen we met Sinterklaas en kerst niet meer met de hele familie of vriendengroep bij elkaar komen en we moeten dus op zoek naar een alternatieve manier om deze dagen te vieren.

Op het professionele vlak zorgt de corona-uitbraak ook voor een uitdaging; hoewel we tijdens de gedeeltelijke lockdown ook al veel spullen hebben gekocht om het thuis zitten en werken zo comfortabel mogelijk te maken, denk ik dat de komende weken ervoor gaan zorgen dat de online consumentenbestedingen met dagen als Singles’ Day, Black Friday en de feestdagen een extra vlucht gaan nemen. Mensen die drukke winkels en locaties willen vermijden, gaan online op zoek naar zaken die het leven en werken thuis vergemakkelijken en op zoek naar cadeaus en andere artikelen voor Sinterklaas en kerst.

Wees voorbereid – Bestel op tijd

Natuurlijk gaan we er met de e-commercesector alles aan doen om deze online aankopen in goede banen te leiden en daarom starten we ook dit jaar weer een campagne waarin we met de webwinkels en vervoerders consumenten oproepen om hun feestdagenpakketjes op tijd te bestellen.

Webwinkeliers kunnen hier individueel natuurlijk ook aan bijdragen en hier help ik je natuurlijk graag bij. Zo heb ik een aantal tips waarmee je de druk in je winkel én op de logistieke sector wat kan verlichten:

  • Deel je verkoopprognose met de vervoerders, zodat zij zich daarop kunnen voorbereiden.
  • Spreid je salesacties en haal ze naar voren.
  • Informeer klanten duidelijk over de levertijd en beloof geen dingen die je niet waar kunt maken.
  • Stimuleer je klanten met salesacties om zoveel mogelijk bestellingen in één keer te doen.
  • Geef consumenten de mogelijkheid om de pakketjes af te halen in een winkel of bij een afhaalpunt.
  • Probeer zoveel mogelijk bestellingen voor dezelfde klant in één pakket te verpakken.
  • Probeer de bestellingen aan het einde van de week aan te leveren bij je verzendpartij en vermijd drukte.
  • Vermijd drukte tijdens de late uren op de dag en zorg dat je pakket zo vroeg mogelijk op de dag bij de vervoerder is.
  • Zorg ervoor dat consumenten hun bestelling kunnen volgen met Track & Trace.

Als we allemaal ons beste beentje voorzetten, weet ik zeker dat we ook dit jaar de feestdagen tot een succes kunnen maken voor consumenten, webwinkels en vervoerders. Zelfs als we dit jaar met minder mensen bij elkaar mogen zijn. Ik weet namelijk zeker dat we genoeg manieren kunnen verzinnen om het binnen alle bestaande en komende richtlijnen en maatregelen werkbaar en gezellig te maken.

Onderwerpen

Deel dit nieuwsartikel

Recente artikelen over dit onderwerp