Lendex: “Wij maken graag dromen waar”

Categorie
Gepubliceerd op: 9 november 2020
Bijgewerkt op: 22 februari 2021
Geschreven door
Interview Koffie Bij Laptop (2) 800X400

Lendex is een nieuwe business partner van Thuiswinkel.org en is als volledige dochter van NIBC actief in point of sale consumentenkredieten voor aankopen vanaf € 1.500,-. Bij Lendex staat het gemak van de klant voorop en opereren ze vanuit hun motto “Het kan wél!”. Wat dit precies inhoudt, horen we in het kennismakingsgesprek met Sjoerd Wegener Sleeswijk, commercieel directeur bij Lendex.

Waar zijn jullie het trotst op binnen Lendex?

“Toch wel op het gemak dat wij onze klanten weten te bieden. Normaal gesproken is een klant bijvoorbeeld behoorlijk wat tijd kwijt met het invullen van een leningsaanvraag, om vervolgens allerlei papierwerk te moeten aanleveren en daarna een aantal dagen (of langer) te moeten wachten op een akkoord en de verdere financiële afhandeling. Bij Lendex gaat dit proces volledig digitaal, zijn er geen documenten nodig, wordt in vijf à tien minuten een definitief akkoord gegeven en wordt er ook dezelfde dag nog uitbetaald. Hiermee kan het financieringsproces naadloos in het verkoopproces worden geïntegreerd. Ten slotte ontvangt de klant een marktconforme rente en is het altijd mogelijk om ongelimiteerd kosteloos en boetevrij extra af te lossen.”

Hoe laten jullie je inspireren?

“We luisteren heel goed naar de vraagstukken waar winkeliers en hun klanten tegenaanlopen en gebruiken deze input om onze oplossingen zo goed mogelijk vorm te geven.”

Wat is op dit moment jullie grootste uitdaging? En hoe pakken jullie deze uitdaging aan?

“We zijn nog een relatief nieuwe partij dus onze grootste uitdaging is om de financieringsoplossingen van Lendex onder de aandacht te brengen bij zowel retailers als consumenten. Wij doen dit momenteel via social media, door zowel online als offline te adverteren en door mond-tot-mondreclame.”

Welke belangrijke online ontwikkelingen zie je op de korte en lange termijn?

“Voor de korte termijn zie ik twee belangrijke ontwikkelingen:

  • Meer klimaatbewustwording, waarbij consumenten bijvoorbeeld vaker pakketjes zelf ophalen bij afhaalpunt in plaats van thuis laten bezorgen.
  • Meer D2C, dus groothandels die direct aan consumenten gaan leveren.

Als we kijken naar de lange termijn, zie ik dat er meer data gedreven en contextueel wordt geopereerd. De klantreis komt nog meer dan nu centraal te staan, waarbij de financiële afhandeling van aankopen steeds eenvoudiger wordt en meer op de achtergrond plaatsvindt.”

Hoe kan Lendex de leden van Thuiswinkel.org verder helpen?

“De leden van Thuiswinkel.org kunnen Lendex aan bieden als service aan hun klanten, die zo een groot aankoopbedrag over een langere periode kunnen uitspreiden. Dit verhoogt niet alleen de conversie, maar ook de omzet per klant via verbeterde upsell-mogelijkheden. Onze gratis web-based oplossing is bovendien zonder ingewikkelde integratie zowel beschikbaar in de fysieke omgeving als via de webwinkel.” 

Welke 3 adviezen heb je voor onze leden?

“De drie belangrijkste tips die ik webwinkeliers nu mee wil geven, zijn:  

  • Het aanbieden van financieringsmogelijkheden kan je conversie flink verhogen en zorgt bovendien voor hogere orderbedragen per klant.
  • Digitalisering betekent niet dat je je menselijke gezicht hoeft te verliezen. Behandel je klanten zoals je zelf ook behandeld wilt worden.
  • Geef niet op als iemand zegt dat iets niet mogelijk is, want ‘Het kan wél!’”

Deel dit nieuwsartikel