Duurzaamheid hoog op de agenda bij Ecommerce Europe

Categorie
Gepubliceerd op: 1 juli 2021
Bijgewerkt op: 1 juli 2021
Duurzaamheid Duurzaam Verpakken 800X400

Bij Thuiswinkel.org zijn we al enkele jaren actief bezig met duurzaamheid, waarbij de focus ligt op logistiek, verpakken, consumentenbewustzijn en circulaire economie. Zo ken je vast onze tool Bewust Bezorgd wel. Ook bij Ecommerce Europe staat het onderwerp sinds vorig jaar hoog op de agenda. De ambitie is om online retail een cruciale rol te laten spelen in de ontwikkeling van duurzame consumptie en circulariteit. Om daarbij te helpen heeft Thuiswinkel.org onder andere bijgedragen aan een gezamenlijk duurzaamheidsrapport.

Ecommerce Europe ziet de digitalisering van onze samenleving als een kans om de overgang naar een duurzamere economie te maken en e-commerce speelt daarin een prominente rol. In het onderstaande filmpje wordt dat toegelicht.

Please to watch this video.

In februari vorig jaar startte officieel de ‘Working Committee on Sustainability’, waar ook Thuiswinkel.org onderdeel van uitmaakt. De leden delen hun netwerk en best practices om zo gezamenlijk duurzame e-commerce een stap verder te brengen in Europa. In een gezamenlijk duurzaamheidsrapport, dat deze maand geactualiseerd is, maakt de commissie de balans op en staan enkele mooie initiatieven die op dit moment in Europa worden ontplooid op een rij. Het groot Europees onderzoek dat vorige maand gedaan is naar de milieu-impact van online en fysieke retail en het onderzoek naar de effecten van duurzaamheidsinterventies op bezorgkeuzes, dat in opdracht van Thuiswinkel.org en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat is uitgevoerd komen onder andere aan bod.

De ontwikkelingen bij Ecommerce Europe zijn een logisch gevolg van de toenemende aandacht voor verduurzaming binnen het Europese beleid. Met de Green Deal en het Circular Economy Action Plan is duurzaamheid is niet meer weg te denken uit onze bedrijfsvoering en dit zal de komende jaren tot veel veranderingen gaan leiden. Als Thuiswinkel.org zijn we nauw betrokken bij de Europese ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid en de implicaties hiervan op de e-commercesector in Nederland.

Onderwerpen

Deel dit nieuwsartikel

Recente artikelen over dit onderwerp

 • De sleutel tot duurzame groei

  Gepubliceerd op 29 mei 2024

  Om concurrerend te blijven is het omarmen en het toepassen van de razendsnelle opkomst van Artificial Intelligence, voice-technologie en dataverzameling essentieel.

  Duurzaamheid In Het Nieuws
 • Circulair shoppen in 2030: De Toekomst van Reparatie in de Retail

  Gepubliceerd op 21 mei 2024
  Kennisartikel

  In 2030 moet Nederland 50% minder primaire abiotische grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. In 2050 streeft Nederland naar een volledig circulaire economie.

  Duurzaamheid (1)
 • Vijf redenen waarom een duurzaamheidsstrategie onmisbaar is

  Gepubliceerd op 13 mei 2024
  Kennisartikel

  Duurzaamheid is een belangrijk thema binnen e-commerce. Ondanks de brede toepasbaarheid van het onderwerp duurzaamheid is het vaak lastig om er grip op te krijgen én te houden. Waar begin je, wat zijn thema's die kansrijk zijn voor jouw organisatie, waar sta je nu, en hoe doe je het goed? Een duurzaamheidsstrategie helpt je organisatie om hier inzicht in te krijgen en een route voor de toekomst uit te stippelen.

  Duurzaamheid 800 X 400 (1)
 • Nieuwe regelgeving verplicht rapportage over CO2-uitstoot werknemers

  Gepubliceerd op 6 mei 2024
  Kennisartikel

  Heeft u meer dan 100 personen werkzaam bij uw organisatie? Dan moet u gaan voldoen aan het besluit Werkgebonden personenmobiliteit (WPM).

  Nieuwe Regelgeving Verplicht Rapportage Over CO2 Uitstoot Werknemers800x400