Duurzaamheid hoog op de agenda bij Ecommerce Europe

Duurzaamheid Duurzaam Verpakken 800X400

Bij Thuiswinkel.org zijn we al enkele jaren actief bezig met duurzaamheid, waarbij de focus ligt op logistiek, verpakken, consumentenbewustzijn en circulaire economie. Zo ken je vast onze tool Bewust Bezorgd wel. Ook bij Ecommerce Europe staat het onderwerp sinds vorig jaar hoog op de agenda. De ambitie is om online retail een cruciale rol te laten spelen in de ontwikkeling van duurzame consumptie en circulariteit. Om daarbij te helpen heeft Thuiswinkel.org onder andere bijgedragen aan een gezamenlijk duurzaamheidsrapport.

Categorie
Gepubliceerd op: 1 juli 2021
Bijgewerkt op: 1 juli 2021

Ecommerce Europe ziet de digitalisering van onze samenleving als een kans om de overgang naar een duurzamere economie te maken en e-commerce speelt daarin een prominente rol. In het onderstaande filmpje wordt dat toegelicht.

Pas je cookie-instellingen aan om deze video te bekijken.

In februari vorig jaar startte officieel de ‘Working Committee on Sustainability’, waar ook Thuiswinkel.org onderdeel van uitmaakt. De leden delen hun netwerk en best practices om zo gezamenlijk duurzame e-commerce een stap verder te brengen in Europa. In een gezamenlijk duurzaamheidsrapport, dat deze maand geactualiseerd is, maakt de commissie de balans op en staan enkele mooie initiatieven die op dit moment in Europa worden ontplooid op een rij. Het groot Europees onderzoek dat vorige maand gedaan is naar de milieu-impact van online en fysieke retail en het onderzoek naar de effecten van duurzaamheidsinterventies op bezorgkeuzes, dat in opdracht van Thuiswinkel.org en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat is uitgevoerd komen onder andere aan bod.

De ontwikkelingen bij Ecommerce Europe zijn een logisch gevolg van de toenemende aandacht voor verduurzaming binnen het Europese beleid. Met de Green Deal en het Circular Economy Action Plan is duurzaamheid is niet meer weg te denken uit onze bedrijfsvoering en dit zal de komende jaren tot veel veranderingen gaan leiden. Als Thuiswinkel.org zijn we nauw betrokken bij de Europese ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid en de implicaties hiervan op de e-commercesector in Nederland.

Onderwerpen

Heb jij vragen over
dit onderwerp?

Neem dan contact met onze expert.

CTA Ellen De Lange

Deel dit nieuwsartikel

Recente artikelen over dit onderwerp