Digital commerce: onze visie voor de toekomst van Europa

Categorie
Gepubliceerd op: 17 januari 2024
Bijgewerkt op: 17 januari 2024
Geschreven door
EU 800 X 400

Vandaag heeft Ecommerce Europe, de koepelorganisatie waar Thuiswinkel.org in participeert, haar Manifest voor de komende Europese Parlementsverkiezingen van juni 2024 gepresenteerd. Het Manifest presenteert een overtuigende visie voor de retail van de toekomst en de toekomst van de retail.

"De Europese Unie staat op een keerpunt. De volgende Europese verkiezingen zullen een beslissende impact hebben op ons vermogen om over te stappen naar een meer circulaire en digitale economie, waarin iedereen mee kan komen, en om een competitieve wereldspeler te worden. Om dat te bereiken moeten we de veerkracht van onze economie, en de bedrijven en mensen erachter, garanderen. Wij geloven sterk dat de Europese digitale sector cruciaal is om deze doelstellingen te bereiken", verklaarde Luca Cassetti, Secretaris-Generaal van Ecommerce Europe.

In de afgelopen vijf jaar heeft de e-commercesector bijgedragen aan de doelstellingen van de Europese interne markt en aan de algehele veerkracht van de EU: van het mogelijk maken voor Europese bedrijven om digitaal te gaan opereren en over de grenzen uit te breiden, tot het voorkomen van onomkeerbare verstoringen voor bedrijven en consumenten tijdens de COVID-19 pandemie. In de komende vijf jaar heeft de e-commercesector de mogelijkheid om de drijvende kracht te zijn achter een eerlijkere en meer competitieve duurzame en digitale economie.

Hoe bereiken we dit?

In het Manifest schetst Ecommerce Europe een weg voor de Europese Unie om het potentieel van de e-commercesector beter te benutten. Deze ambitie kan alleen worden bereikt door de volgende principes toe te passen bij alle nieuwe wet -en regelgeving. Zo kunnen we ervoor zorgen dat het gemeenschappelijke doel van een groene, digitale en inclusieve economie wordt gehaald:

 • Kanaalneutraliteit in wetgeving behouden zodat bedrijven kunnen blijven groeien en te concurreren.
 • Zorgen voor het hoogste niveau van harmonisatie in de EU.
 • Een gelijk speelveld verdedigen voor alle bedrijven.
 • Eerst handhaving, en dan pas nieuwe regels.
 • Denk eerst klein, zorg voor de kleinere bedrijven die 90% van onze economie vormen.
 • De realiteit van bedrijven begrijpen om regels te ontwerpen waaraan zij kunnen voldoen.
 • Betere regelgevingsprincipes respecteren en zorgen voor coherentie in wetgeving.

Waar beginnen we?

Ecommerce Europe heeft concrete beleidsprioriteiten voor het nieuwe EU-mandaat opgesteld voor de komende vijf jaar. Deze onderdelen worden verder toegelicht in het Manifest:

 • De cirkel sluiten op de Europese circulaire interne markt.
 • Gegevensvereisten voor bedrijfsnaleving en -groei stroomlijnen.
 • Digitale hulpmiddelen gebruiken om consumenteninformatie te stroomlijnen en te verbeteren.
 • Zorgen voor een gestroomlijnd belastingbeleid en een naadloze goederenstroom.

Download het Manifest

Download het Manifest voor de Europese verkiezingen om meer te lezen over de prioriteiten en visie voor de toekomst van de sector.

DOWNLOAD HET MANIFEST

Onderwerpen

Heb jij vragen over
dit onderwerp?

Neem dan contact met onze expert.

Maike Jansen 320 X 320

Deel dit nieuwsartikel

Recente artikelen over dit onderwerp