Denk tijdig aan je verzendmaterialen voor de eindejaarspiek

Gepubliceerd op: 27 september 2021
Bijgewerkt op: 29 september 2021
Geschreven door
Verzendmaterialen 2 800 X 400 Px

Webwinkels zijn druk bezig met de voorbereidingen voor de feestdagen. Denk hierbij ook tijdig aan je verzendmaterialen. Een tekort aan papierpulp en hoge vraag zorgt ervoor dat de beschikbaarheid van papierproducten en karton laag is.

Grote vraag naar karton leidt tot langere levertijden

Tijdens de corona pandemie is de mondiale vraag naar kartonnen verpakkingen explosief gegroeid. De vraag is sneller gestegen dan dat de productiecapaciteit uitgebreid kon worden. De beperkte productiecapaciteit en krapte op de papiermarkt zorgen voor langere levertijden van kartonnen dozen.

Werk met verpakkingen op maat

Jaap van der Heijden van Superdoos.nl raad aan om eerder te starten met je bestellingen, en te denken aan op maat verpakkingen: “Een op maat gemaakte doos zorgt voor een hogere vullingsgraad en een betere customer journey. Vervoerders zullen dit najaar nóg meer pakketjes vervoeren dan de voorgaande jaren. Dozen op maat zijn daarom dit jaar extra belangrijk om de beperkt beschikbare kubieke meters laadruimte optimaal te benutten, dat is beter voor het milieu en de portemonnee. Start vanwege de langere levertijden dit jaar tijdig met het samenstellen van jouw op maat gemaakte doos.”

Neem contact op met je verpakkingsleverancier

“De levertijden zijn enorm opgelopen bij de producenten van karton verpakkingen,” zegt ook Piet Vanoverbeke van Moonen Packaging. “Wij zijn al een aantal maanden veelvuldig in gesprek met onze e-commerce klanten over de forecasting om een te kort aan verpakkingen te voorkomen. Ik kan mij voorstellen dat webwinkels met kleinere volumes per jaar het probleem gaan ervaren dat bepaalde formaten niet beschikbaar zijn.”

Ook Philippe Christiaansen van Smurfit Kappa bevestigt dat het goed is om nu al contact op te nemen met je verpakkingsleverancier. “Zodat je samen een realistische forecast kan maken en de leverancier zich kan voorbereiden op de orders die eraan komen.”

Onderwerpen

Heb jij vragen over
dit onderwerp?

Neem dan contact op met onze business partner

Superdoos

Jaap van der Heijden
Jaap Van Der Heijden Expert 320 X 320 Px
Wees voorbereid - Bestel op tijd

Wees voorbereid -

Bestel op tijd

De feestdagenperiode is de mooiste maar ook de drukste tijd van het jaar! Op piekdagen gaan er ruim 2 miljoen pakketjes naar consumenten toe. Hoe zorg je ervoor dat in alle drukte de pakketten toch op tijd aankomen? We helpen je ook dit jaar weer met tips om de piek te spreiden en de consumentencampagne.

Bekijk de tips en campagne 

Deel dit nieuwsartikel

Recente artikelen over dit onderwerp